Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:13 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 17:32

Εκδήλωση στον Αστακό για το πρόγραμμα STARFISH 4.0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Καινοτόμα τεχνολογία για τη μικρή παράκτια αλιεία»

Η APC (Ελλάδα), σε συνεργασία με την CLS (Γαλλία) και την ECR (Μαυριτανία), ανακοίνωσαν ότι το πρόγραμμα STARFISH 4.0 επιλέχθηκε ως ένα από τα 26 έργα αειφόρου ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα (2020-2021), που θα παρουσιάσει μία αυτόνομη συσκευή και ψηφιακές εφαρμογές με σκοπό να βελτιώσει την ασφάλεια των αλιέων μικρής κλίμακας και την αειφόρο διαχείριση, στα πλαίσια της «Μπλε Οικονομίας».

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνει δοκιμαστική επίδειξη ενός καινοτόμου συστήματος για τη μικρή παράκτια αλιεία σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας στη θάλασσα. Ο γενικός στόχος είναι να τελειοποιηθεί το προϊόν μέσω της κριτικής και σχολίων των χρηστών.

100 αλιείς από την Ελλάδα και 50 αλιείς από τη Μαυριτανία θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για 12 μήνες, προκειμένου να δοκιμαστεί η συσκευή και οι εφαρμογές της στη θάλασσα. Για την υλοποίησή του επιλέχθηκε ο Αστακός, ως ένα αντιπροσωπευτικό σημαντικό λιμάνι της χώρας με πολλούς ενεργούς ψαράδες της μικρής παράκτιας αλιείας.

Για το λόγο αυτό θα γίνει ενημερωτική συνάντηση με τους ψαράδες της ευρύτερης περιοχής το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στις 17:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Ξηρομέρου, στον Αστακό.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1063 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.