Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:45 μμ
 
wm small
Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 22:39

Ένωση Αγρινίου: «κέρδισε» και την Agrotica

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εντυπωσιακή η συμμετοχή της Ένωσης Αγρινίου στην 28η Agrotica – Μεγάλη η προσέλευση κοινού και επισήμων – Θετικό αποτύπωμα από τις ημερίδες και τα προγράμματα που ο Συνεταιρισμός και το ΙΝΑΣΟ ΠΑΣΕΓΕΣ παρουσιάζουν.

Η 28η  Agrotica επιβεβαιώνει τη φήμη της ως η κορυφαία Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, που φέτος μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τόσο ως προς τη συμμετοχή εκθετών όσο και στον απόλυτο αριθμό των επισκεπτών, οι οποίοι και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του Συνεταιρισμού, για τις δομές που έχει αναπτύξει, τις υπηρεσίες, αλλά και τα  ερευνητικά προγράμματα στα οποία η Ένωση Αγρινίου συμμετέχει ή η ίδια έχει σχεδιάσει και υλοποιεί.

Ο πρόεδρος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, επιστημονικοί συνεργάτες και στελέχη της Ένωσης στο πλαίσιο της Έκθεσης συμμετείχαν ενεργά σε μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις (ημερίδες, συνέδρια, επιχειρηματικές συναντήσεις) που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Έκθεσης, όπου και διαμορφώθηκαν πεδία εφαρμογής πολιτικών για των αγροτικό χώρο, τα οποία και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται το επόμενο διάστημα.

Φυσικά, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε εκδηλώσεις και παρουσιάσεις προγραμμάτων στα οποία ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ υλοποιεί, κυρίως μέσω της στρατηγικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με το ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ (Ινστιτούτο Αγροτικής Συνεταιριστικής Οικονομίας).

Πρόκειται για έργα όπως το  «Skills Alliance for Sustainable Agriculture - SAGRI» (Εκπαίδευση Αγροτών στις νέες τεχνολογίες στη γεωργική παραγωγή), το Apprentice ship Hubsin Agro-Food Sector (Κόμβοι Μαθητείας στον Αγροδιατροφικό Τομέα) ή ημερίδες όπως η «Βιομάζα και Αγροτικός Τομέας» και η κεντρική εκδήλωση για την «Καινοτομία και ψηφιακή γεωργία στην αγροτική παραγωγή», μια κοινή πρωτοβουλία που έχουν λάβει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών & Ενώσεων Συνεργασίας Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ), o Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), με στόχο να αναδειχθούν τα οφέλη και αποτελέσματα της συνεργασίας τριών σημαντικών κλάδων, απαραίτητων για την υλοποίηση της σύγχρονης Αγροτικής Ανάπτυξης, των Αγροτών & Κτηνοτρόφων, των Επιστημόνων Γεωτεχνικών και των Επιστημόνων και εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

  • Ταυτόχρονα, υπήρξε η δυνατότητα για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και για τη διερεύνηση νέων πιθανών συνεργασιών σε επίπεδο έρευνας και καινοτομίας.

Φυσικά, την έκθεση και το περίπτερο της Ένωσης Αγρινίου, του ΙΝΑΣΟ – ΠΑΣΕΕΓΕΣ και της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ επισκέφθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, της αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, του ακαδημαϊκού χώρου και άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων, ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Κουτσουπιάς «το πλέον αισιόδοξο είναι ότι συναντήσαμε πολλούς Αιτωλοακαρνάνες παραγωγούς, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ζωντανό και ζωηρό το ενδιαφέρον για βελτίωση της ίδιας της παραγωγικής διαδικασίας».

  • Σημειώνουμε ότι μεταξύ των επισκεπτών, μέχρι αυτή την ώρα, ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφη Γεννηματά, με την οποία μάλιστα έγινε και μια μικρή σύσκεψη για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο, ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Βάρρας και πολλοί άλλοι.

Η Agrotica 2020 ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως ακριβώς και η συμμετοχή της Ένωσης Αγρινίου.

 

Διαβάστηκε 1690 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία