Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:01 μμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 20:29

Επιστροφή φόρου: Θα συμψηφίζεται με χρέη σε Δήμους, Ταμεία, Τροχαία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά φέτος η επιστροφή φόρου από την εφορία δεν θα συμψηφίζεται μόνο με φορολογικά χρέη, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά και με οφειλές προς τους δήμους (δημοτικά τέλη, ύδρευση, κλήσεις), τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και προς την Τροχαία.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Realnews, η σχετική νομοθετική διάταξη αναμένεται να περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και θα προβλέπει την επέκταση του αυτόματου συμψηφισμού οφειλών και απαιτήσεων σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης από το 2020, με ορίζοντα εφαρμογής και ανάπτυξης εντός τριών ετών. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας φορολογούμενος έχει βεβαιωμένες οφειλές προς οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου, η ΑΑΔΕ θα συμψηφίζει το ποσό που πρέπει να του επιστραφεί με αυτό που οφείλει.

Για παράδειγμα, οι οφειλές προς τους ΟΤΑ για δημοτικά τέλη ή κλήσεις ή τα πρόστιμα για αυθαίρετα θα συμψηφίζονται με επιστροφές από φόρο εισοδήματος που ενδεχομένως δικαιούνται. Σε αυτήν την φάση εξαιρούνται από τη διαδικασία του συμψηφισμού οφειλές σε ΔΕΚΟ, αλλά υπάρχει σκέψη σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, να υλοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο το μέτρο, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις και δεν υπάρχουν νομικά κωλύματα.

Η ΑΑΔΕ φέτος έτρεξε μαζικά την διαδικασία των αυτόματων συμψηφισμών των επιστροφών φόρου εισοδήματος που αφορούσαν τα έτη 2015-2019 με μη ρυθμισμένα χρέη των φορολογουμένων, κυρίως τον ΕΝΦΙΑ. Εάν προκύπτει μετά τον συμψηφισμό η επιστροφή κάποιου, έστω και πολύ μικρού ποσού, αυτό θα πιστώνεται στον λογαριασμό του φορολογουμένου.

tempo24.gr 

Διαβάστηκε 1204 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.