Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:31 μμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 20:24

Αγρίνιο: Θέμα χρόνου η μεταφορά των λαϊκών αγορών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Τρέχουν» οι τελικές διαδικασίες – Όλες οι λεπτομέρειες από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Φλώρο

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει στο Δήμο Αγρινίου, οι διαδικασίες, για τη μεταφορά των λαϊκών αγορών της Τρίτης και του Σαββάτου. Τη Τρίτη θα συγκληθεί η 9μελής επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να ληφθεί η απόφαση μετακίνησής τους, κάτι που χαρακτηρίζεται ως τυπική διαδικασία. Παράλληλα και πριν συγκληθεί η επιτροπή έχει ήδη «τρέξει» η διαδικασία και έχει εξασφαλιστεί η έγκριση για την μεταφορά από την Τροχαία Αγρινίου. Το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση του θέματος στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και η τελική απόφαση για την μεταφορά.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου έχει ήδη ετοιμάσει το «σκαρίφημα» με τις θέσεις και τα μέτρα που θα διαθέτει ο κάθε πάγκος των παραγωγών, των εμπόρων και των ψαράδων, οι οποίοι απαιτείται να τοποθετηθούν σε κατάλληλο σημείο για λόγους υγιεινής, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία εστιών μόλυνσης ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε διάλογος για την κατανομή των θέσεων ώστε να αυξηθεί ο χώρος που θα διαθέτει ο κάθε πάγκος. «Υπήρξε δέσμευσή μας για τη μεταφορά αυτών των δύο λαϊκών αγορών που υπάρχουν πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο και έχουν δημιουργήσει παρατεταμένη όχληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών που υπάρχουν μέχρι σήμερα» τόνισε στη «Σ» ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σπύρος Φλώρος.

ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σπύρος Φλώρος

Η λαϊκή του Σαββάτου από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας θα μεταφερθεί στην οδό Γεωργίου Σεφέρη στην περιοχή του Πανεπιστημίου. Πιο συγκεκριμένα, θα εκτείνεται από την βόρεια πλευρά του Πανεπιστημίου μέχρι και τον κόμβο όπου η Γεωργίου Σεφέρη συναντά την οδό Πανεπιστημίου. Αυτός ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης ενώ διαθέτει και διαχωριστικό διάζωμα. Η λαϊκή της Τρίτης, από την κάθετη της οδού Κρυστάλλη θα μεταφερθεί στη νέα επέκταση της οδού που συναντά την οδό Πραΐδου. Όπως διευκρίνισε ο κ. Φλώρος «τον Οκτώβριο η μεταφορά των λαϊκών αγορών «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο και αυτή την στιγμή εκκρεμεί μόνο η γνωμοδότηση της επιτροπής λαϊκών αγορών της Περιφέρειας, διαδικασία που είναι τυπική. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η επιτροπή συγκλήθηκε προ 15 ημερών. Μετά την έγκριση της το θέμα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και εφόσον εγκριθεί το επόμενο δεκαήμερο – δεκαπενθήμερο θα γίνει η μεταφορά στα νέα σημεία. Η καθυστέρηση δεν οφείλεται στον δήμο Αγρινίου, αλλά σε διαδικαστικούς λόγους της Περιφέρεις».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1234 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.