Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:14 μμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 13:00

ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας: «Στο υπουργείο την Δευτέρα για τα δρομολόγια του Ακτίου, αν δεν εισακουστούμε πάμε δικαστικά»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σφοδρές αντιδράσεις υπάρχουν εκ μέρους του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας για την απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να αναθέσει την αστική συγκοινωνιακή σύνδεση του αεροδρομίου Ακτίου εξ ολοκλήρου στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το άρθρο 34 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο: «ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις» για το οποίο σήμερα, μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Δ.Ε. Νεκτάριος Φαρμάκης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή επισημαίνοντάς του  πως το επίμαχο άρθρο «καταστρατηγεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, εκτείνοντας την αστική περιοχή της Πρέβεζας εντός των ορίων άλλης Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και συνολικά, εντός άλλης Περιφέρειας».

Όπως εξηγεί στο agrinionews.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας κ. Φώτης Μούκας, ήδη έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς τα υπουργεία και της υπηρεσίες ώστε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. Μάλιστα προϊδεάζει και για περαιτέρω κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Αυτό θα γίνει με ραντεβού  την προσεχή Δευτέρα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη ενώ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα, το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας θα επιδιώξει να μπλοκάρει το άρθρο 34 στα δικαστήρια.

«Βρισκόμαστε και σε επαφή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς θεωρούμε ότι το ΚΤΕΛ Πρέβεζας μπορεί να θέλει να διαχειρίζεται την κίνηση από το αεροδρόμιο του Ακτίου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην έχει το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ένα μέρος από αυτή την κίνηση όταν το Άκτιο είναι στην Αιτωλοακαρνανία», επισημαίνει ο κ.Μούκας που προαναγγέλλει και άλλες κινήσεις.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε έτσι αυτό, δεν το δεχόμαστε γιατί, εκτός των άλλων, αγνοηθήκαμε και ενημερωθήκαμε τελευταίοι για την εξέλιξη ενώ ποτέ, εδώ και 20 χρόνια, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των δρομολογίων», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.