Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:51 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 17:47

Στις ελλείψεις φαρμάκων αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Παπαθανάσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις ελλείψεις φαρμάκων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θανάσης Παπαθανάσης, στην εκπομπή του Ν. Ξανάλατου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ Πάτρας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να βελτιωθεί η κατάσταση για τους ασθενείς άμεσα.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: 

«Καθημερινά, οι φαρμακοποιοί παλεύουμε να βρούμε τα αναγκαία φάρμακα για να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς μας, καθώς πολλά από αυτά είναι αναντικατάστατα και η έλλειψή τους δυσκολεύει πολύ τη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνουμε καθημερινό αγώνα προκειμένου να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Στη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη και τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Φ κ. Φιλίππου συζητήθηκε το πρόβλημα και κατατέθηκαν προτάσεις από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο οι οποίες έγιναν αποδεκτές και προβλέπουν:

1. Απαγόρευση των εξαγωγών για ένα διάστημα όχι μικρότερο των 5 μηνών για αποδεδειγμένα ελλειπτικά φάρμακα σύμφωνα και με στοιχεία που θα καταθέτει ο ΠΦΣ. 

2. Παράταση ισχύος εκτέλεσης των συνταγών που αφορούν ελλειπτικά Φάρμακα. 

3. Για τα αποδεδειγμένα ελλειπτικά φάρμακα να δίνεται η δυνατότητα στον ασθενή να επιλέγει τα φάρμακά του ακόμα και στις περιπτώσεις που αναγράφεται η εμπορική ονομασία 

4. Εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη την αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου και αυστηρή εφαρμογή της προβλεπόμενης νομοθεσίας για την τήρηση των αποθεμάτων».

photo credits: neaait.gr

 

Διαβάστηκε 1239 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.