Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:34 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 11:39

Το ΓΕΛ Ευηνοχωρίου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πέμπτη χρονιά το ΓΕΛ Ευηνοχωρίου με τριμελή ομάδα μαθητριών συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2020.

Ο διαγωνισμός, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, είναι ο μοναδικός διαγωνισμός που οι μαθητές εξετάζονται:

  • Εργαστηριακά, σε πειραματικές πρακτικές στο εργαστήριο.
  • Διεπιστημονικά, στη Φυσική τη Χημεία και την Βιολογία.
  • Ομαδοσυνεργατικά, σε τριμελής ομάδες και όχι ως άτομα.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 25 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα (ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων) για  τις ομάδες των σχολείων της νότιας Ελλάδας και στη Θεσσαλονίκη (ΕΚΦΕ Κέντρου Θεσσαλονίκης) για τις αντίστοιχες της βόρειας Ελλάδας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τριμελείς ομάδες μαθητών από 38 σχολεία της νότιας Ελλάδας  που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου για την απονομή επαίνων και βραβείων στους μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό των σχολείων από τη Νότια Ελλάδα. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας κ. Χρήστος Ζερεφός με θέμα: «Περί των φυσικών και ανθρωπογενών κλιματικών μεταβολών». Στη συνέχεια, δόθηκαν έπαινοι σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Το 1ο  βραβείο και το εισιτήριο για τη 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία για φέτος, κατέλαβε η μαθητική ομάδα του ιδιωτικού σχολείου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση». Τέλος, όλοι οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές επισκέφθηκαν την μόνιμη διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας του Ευγενιδίου Ιδρύματος.

Η ομάδα του σχολείου μας αποτελούνταν από τις μαθήτριες της Β’ τάξης: Κουτσιούμπα Μαρία, Τριανταφυλλίδη Σοφία και Χουλιάρα Κωνσταντίνα και συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Σταμάτη Νικόλαο (χημικό) και την καθηγήτρια κ. Παστρουμά Ζωή (βιολόγο) που μαζί με τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Θεολόγο Χρήστο (φυσικό) είχαν αναλάβει την προετοιμασία της. Η παρουσία της ομάδας μας κρίνεται ικανοποιητική κυρίως για τις πολύτιμες εμπειρίες που τα παιδιά αποκόμισαν.

Τέλος, η σχολική κοινότητα του Λυκείου Ευηνοχωρίου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς την πρόεδρο  της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Γούργαρη Γερασιμούλα καθώς και προς την ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Home and Tools» στο Ευηνοχώρι κ. Γεωργία Ξηρού, για τις χορηγίες τους προς το σχολείο μας ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της ομάδας των τριών μαθητριών και των δύο συνοδών καθηγητών.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 834 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.