Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 17:32

Βόλεϊ Γυναικών: Μισή ανατροπή μισοί και οι βαθμοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου την Κυριακή 26 Ιανουαρίου κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο. Αν και έχανε 0-2 σετ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 όχι όμως να πάρει και το τάι μπρέικ παίρνοντας μόνο τον ένα βαθμό.

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι Ομόνοια και Ερυθρός Αστέρας έπαιξαν όμορφο βόλεϊ ικανοποιώντας τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο κλειστό της Ναυπάκτου. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο σετ με την Ομόνοια να έχει μικρό προβάδισμα αλλά τον Ερυθρό να την ακολουθεί από κοντά, Το καλό σερβίς της Σπυροπούλου στο 16-15 έδωσε το προβάδισμα στον Ερυθρό με 16-18 αλλά τα πολλά χαμένα σερβίς των γηπεδούχων δεν έδωσαν την ευκαιρία για τη νίκη στο πρώτο σετ που πήγε στις πατρινές με 21-25. Καλύτερος ο Αστέρας στο δεύτερο σετ πήρε διαφορές τεσσάρων πόντων (2-6 και 13-17) με την Ομόνοια και τις δύο φορές να τον φτάνει και να μπαίνει μπροστά με 22-20. Δύο αμφισβητούμενα σφυρίγματα του διαιτητή Σπυρόπουλου στο τέλος του δευτέρου σετ και τα καλά τελειώματα των κοριτσιών του Αστέρα έδωσαν το σετ στις φιλοξενούμενες με 23-25.

Ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκε να προηγείται με 9-13 και στο τρίτο σετ. Με καλό σερβίς από την Σιακαβέλλα και δέκα σερί πόντους έγινε το 19-13 με την Ομόνοια να κρατά τη διαφορά ως το τελικό 25-16 και να μειώνει σε 1-2 σετ. Δραματικό το τέταρτο σετ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Το μικρό προβάδισμα με 22-20 της Ομόνοιας στο τέλος του σετ έγινε γρήγορά 22-23 αλλά η ψύχραιμη αντίδραση των γηπεδούχων έκανε το 26-24 που έδωσε το σετ και έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Ο Ερυθρός Αστέρας πήγε στην αλλαγή των γηπέδων με το ευρύ 4-8 στο καθοριστικό πέμπτο σετ αλλά η Ομόνοια με ένα επιμέρους 6-1 προηγήθηκε με 10-9. Νέο προβάδισμα για τον Αστέρα με 10-12 και νέα απάντηση για την Ομόνοια σε 13-12. Μια αδράνεια στην υποδοχή και μια φανταστική τετραπλή άμυνα σε αντίστοιχες επιθέσεις στην τελευταία φάση του αγώνα έδωσαν το σετ με 13-15 και το παιχνίδι στον Ερυθρό Αστέρα.

Με τη νίκη αυτή η Ομόνοια υποχώρησε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ένα βαθμό πίσω από το Λουτράκι ενώ η σειρά της πρώτης τριάδας έμεινε η ίδια (Απόλλωνας, ΕΑΠ, Ερυθρός Αστέρας). Στον έκτη θέση παρέμεινε ο Ακρίτας ενώ χαμός γίνεται στις τέσσερις τελευταίες θέσεις με την Αρχαία Ολυμπία να έχει 10 βαθμούς, την Ολυμπιάδα Πάτρας 9, τον Σπαρτιατικό 8 και το Ναύπλιο 7 με τρεις στους τέσσερις να υποβιβάζονται.

Αυτή την Κυριακή η Ομόνοια θα ταξιδέψει στην Αρχαία Ολυμπία για τον παιχνίδι με τον τοπικό Ολυμπιονίκη σε ένα παιχνίδι που η Ομόνοια θέλει να πάρει βαθμούς για να μείνει κοντά στην τετράδα και ο Ολυμπιονίκης καίγεται να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας): Πατακοπούλου, Ντότσι, Σκούνα, Σιακαβέλλα, Σχίζα, Σφήκα, Μπαλή, Νάκη, Γάσπαρη, Τούφα.

Ερυθρός Αστέρας Πάτρας (Λεγάτου): Κόλλια Δ., Μποτσάκη, Κατσή Ν., Συσίκη, Ραζαλή, Κατσή Κ., Στυλιανοπούλου, Καραμούντζου, Τσιοδούλου, Τσούση, Σπυροπούλου, Παπαδημητρίου, Ματζιμήγα.  

Διαβάστηκε 1727 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.