Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 11:33

Ενδοσχολική επιμορφωτική ημερίδα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου φιλοξένησε με επιτυχία ενδοσχολική επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας και το ΚΕΣΥ Αιτωλοακαρνανίας ενώσυμμετείχαν, ως επιμορφωτές, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) ΠΕ70 Δημήτρης Σακκούλης και Θεοφάνης Βαλμάς, ο Προϊστάμενος του ΚΕΣΥ Αιτωλοακαρνανίας κ. Αθανάσιος Ρισβάς και, από το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΣΥ, ο Λογοθεραπευτής κ. Σπύρος Μπαλτάς και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Βάγια Δεληγιάννη. Την ημερίδα τίμησε με την  παρουσία του και ο ΔιευθυντήςΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Κολοβός.

Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα ήταν:

α)Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης

β)Μαθησιακές δυσκολίες (ανίχνευση και αντιμετώπιση)

γ)Συνεργασία σχολείου – οικογένειας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, μέσα από συμμετοχικές πρακτικές και βιωματικά εργαστήρια ,να μελετήσουν σε βάθος τα παραπάνω θέματα και να αναζητήσουν διάφορους τρόπους αντιμετώπισης.

Τέλος, θα πρέπει να εξάρουμετο έμπρακτο ενδιαφέρον των Διευθυντών και του διδακτικού προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων του Νεοχωρίου για την επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας καθώς και τη συμβολή των υποστηρικτικών δομών (ΠΕΚΕΣ & ΚΕΣΥ) για την ενδυνάμωση, την υποστήριξη και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών στο έργο τους.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 885 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.