Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:55 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 22:38

2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου: “Για εμάς ο Κωστής Παλαμάς δεν έφυγε ποτέ”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι μαθητές του Δευτέρου Γυμνασίου Μεσολογγίου με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και την υποστήριξη του οργανισμού “Messolonghi by Locals”, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, συμμετείχαν στο συνέδριο που οργάνωσε το Κολλέγιο Αθηνών, αφιερωμένο στον ποιητή Κωστή Παλαμά 160 χρόνια μετά τη γέννησή του.

Με μεγάλη επιτυχία μέσα από μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Το σπίτι που γεννήθηκα, ίδιο στην ίδια στράτα”, ταξίδεψαν από το σήμερα στη ζωή του μεγάλου μας ποιητή, από τότε που η ορφάνια τον έστειλε στο ηρωικό Μεσολόγγι, αφουγκραστήκαν τους ήχους του σπιτιού, ένιωσαν μυρωδιές, φαντάστηκαν πρόσωπα, αναδεικνύοντας αυτή τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας με σεβασμό και θέλοντας να τονιστεί ότι το έργο του εξακολουθεί να είναι επίκαιρο. Τα παιδιά έστειλαν ένα μήνυμα προς το ίδρυμα «Κωστής Παλαμάς» και προς όλους τους φορείς της πόλης μας για την αναγκαιότητα συντήρησης κι αξιοποίησης του χώρου αυτού …. Για εμάς ο Κωστής Παλαμάς δεν έφυγε ποτέ!

Οι συμμετέχοντες μαθητές  Υπεύθυνοι καθηγητές:

Δρόσος Νικόλαος Ηλίας Γουβέλης ΠΕ11 Δ/ντης Χονδρός Ιωάννης  Γεωργία Λάττα ΠΕ02

Παπαδημητρίου Ειρήνη-Αθανασία  Μαρία Λιάλιου ΠΕ02

Κατοπόδη Όλγα

Χονδρού Βασιλική

Μπαρμπετάκη Χριστίνα

Μαυρομμάτη Χριστίνα

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1453 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.