Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 17:18

Εκτροπή του Αχελώου: Σύσκεψη και με τους Αιτωλοακαρνάνες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρέμβαση Φαρμάκη σε Καραμανλή

Οπωσδήποτε για τους Αιτωλοακαρνάνες η επαναφορά, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, της εκτροπής του Αχελώου είναι «κόκκινο πανί» από μόνη της. Ωστόσο η σύσκεψη Υπουργών με τους φορείς Θεσσαλίας εκλήφθηκε (και ήταν) μια μονομερής κίνησης της Κυβέρνησης, που όξυνε τις αντιδράσεις. Τώρα πλησιάζει η ώρα που θα ακουστούν και οι Αιτωλοακαρνάνες.

Συνεχίζονται στην Αιτωλοακαρνανία οι αντιδράσεις στην πρόθεση της Κυβέρνησης να επαναφέρει στο προσκήνιο την εκτροπή του Αχελώου, έστω στη μερική εκδοχή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου αναμένεται να αντιδράσει με επικαιροποιήμενη απόφασή του, που θα απορρίπτει κάθε συζήτηση περί εκτροπής.

Τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με την ανακίνηση του ζητήματος εκτροπής του Αχελώου μετέφερε στον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης. Πιο συγκεκριμένα, στο περιθώριο της πρόσφατης σύσκεψης για την Πατρών – Πύργου, πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr αναφέρουν πως ο κ. Φαρμάκης έθεσε ευθέως το θέμα στον Υπουργό, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «νεκρανάσταση» ενός έργου, που έχει τεθεί στο χρονοντούλαπο από την ίδια την Δικαιοσύνη, αλλά και που είναι πλέον ξεπερασμένο. Μάλιστα, ο κ. Φαρμάκης ζήτησε και δια ζώσης από τον υπουργό να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με παράγοντες του νομού, προκειμένου να δοθούν όλες οι αναγκαίες απαντήσεις και διευκρινίσεις, γεγονός που ο υπουργός έκανε αποδεκτό. Και είναι θέμα χρόνου πλέον να οριστεί η συνάντηση του Κώστα Καραμανλή και ενδεχομένως των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση Υπουργών με τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1185 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.