Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 17:04

Ρόσα: Συμμετοχή στο 60% των γκολ!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλκός έχει πετύχει 5 γκολ με τον Βραζιλιάνο στο γήπεδο και εκείνος «πήρε μέρος» στα 3! Η διπλή αφιέρωση στο χθεσινό 2-0 επί του Αρη.

Γεννημένος στη μικρή πόλη Σάντο Αντόνιο της Βραζιλίας, των «σκάρτων» 15.000 κατοίκων, ο Φάρλεϊ Ρόσα, όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι, είχε μόνο ένα όνειρο. Να γίνει ποδοσφαιριστής. Κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό του και το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την καριέρα του γυμναστή, αλλά στη ζυγαριά η μπάλα… κέρδισε κατά κράτος και στα 13 του άφησε τη χώρα του και την Κρουζέιρο για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Μεγάλωσε μακριά από την οικογένειά του και μερικά χρόνια μετά έζησε από κοντά την κρίση της Κριμαίας, καθώς εκείνο το διάστημα ήταν παίκτης της Σεβαστούπολης. Αρον άρον έφυγε από την Ουκρανία, βρέθηκε στην Κύπρο, αρχικά για τον Απόλλων Λεμεσού και ύστερα για την ΑΕΚ Λάρνακας, όπου του «κόλλησαν» το παρατσούκλι «Magic Rosa» και τον Ιούλιο του 2016 συνέβη κάτι που άλλαξε τη ζωή του.

Τότε έφτασε για πρώτη φορά στη χώρα μας για λογαριασμό του Παναιτωλικού και στο Αγρίνιο έμεινε 2 χρόνια. Ακολούθησε η Αλ Ετιφάκ, ο Ατρόμητος, όμως ο νεαρός, 26 είναι δεν τον πήραν τα χρόνια, ένιωθε να του λείπει το… σπίτι του. Το Αγρίνιο είχε ήδη γίνει η δεύτερη πατρίδα του και όταν τέθηκε ζήτημα να φύγει από το Περιστέρι, δεν το σκέφθηκε πολύ. «Ερχομαι πίσω για να σώσουμε την ομάδα», είπε στους «κυανοκίτρινους» και αμέσως υπέγραψε.

Πιο ώριμος από ποτέ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο 2-0 επί του Αρη. Σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας, πανηγύρισε έξαλλα και έβγαλε το ματς με επίδεσμο στο κεφάλι του. Ούτε που συζήτησε το ενδεχόμενο να γίνει αλλαγή. Πλέον σε μόλις 3 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναιτωλικού από την επιστροφή του και μετά, αποτυπώνεται πόσο κομβικός είναι. Σε αυτό το διάστημα τα «καναρίνια» έχουν βρει δίχτυα 5 φορές, εκ των οποίων 4 είναι σε ροή αγώνα και η άλλη με εκτέλεση πέναλτι. Εκείνος «συμμετείχε» στα 3, δηλαδή στο 60% ή αν το πάμε πιο συγκεκριμένα, στο 75% όσων επιτεύχθηκαν με την μπάλα να κυλά. Πριν τα 2 χθεσινά είχε «φτιάξει» και εκείνο του Ντάουντα, στο 63′ της αναμέτρησης του AEL Fc Arena.

Οπου βρεθεί και σταθεί μιλά για τον Θεό, πρόκειται για ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο και μέσα από την εμφάνισή του υπάρχει πάντα μία μπλούζα που γράφει «Ανήκω στον Ιησού» ή με κάποιο παρεμφερές μήνυμα. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του, όπου πια το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει στην Ραριάνε. Η από χρόνια σύντροφός του είπε πρόσφατα το «ναι» και τον Ιούνιο προγραμμάτισαν να παντρευτούν, με στόχο βέβαια ο γάμος τους να αποτελέσει την αφορμή ώστε να συνεχιστούν στην ομάδα τα πανηγύρια, από την παραμονή του Παναιτωλικού στην κατηγορία. Ισως με τους ήχους της μουσικής του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη, που είναι από τους αγαπημένους του τραγουδιστές.

Στη σύντροφό του άλλωστε αφιέρωσε το πρώτο του χθεσινό γκολ, ενώ στο δεύτερο έδειξε όλη την εξέδρα και τον κόσμο. «Για εσάς», σα να φώναζε με τα χέρια δείχνοντας τους φιλάθλους. Συνεχώς το λέει στα social media. «Αγκαλιάστε την ομάδα». Επαγγελματισμός; Οχι, δεν «πουλάει οπαδιλίκι»…. Απλή αγάπη για την ομάδα. Μόνο έτσι εξηγείται…

Γιώργος Ντυμένος

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1879 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.