Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:19 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 14:23

Στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με δικό της ανανεωμένο περίπτερο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην κλαδική έκθεση 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, στο Μαρούσι που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες ανάδειξης των ελληνικών προϊόντων, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν παρούσα με δικό της, ανανεωμένο περίπτερο, δίνοντας τη δυνατότητα στους τοπικούς παραγωγούς να προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος της Περιφέρειας παραμένει η  στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, η ανάδειξη των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και η προώθηση των ποιοτικών τους προϊόντων.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Βέρρας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Βασίλης Μιχαλόπουλος,  καθώς και υπάλληλοι της Περιφέρειας που βοήθησαν στην εύρυθμη λειτουργία του περιπτέρου.

Σε δήλωσή του στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση που έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς στο χώρο της αγροδιατροφής. Η αγροδιατροφική παραγωγή και επιχειρηματικότητα δίνουν δυναμικό “παρών” στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Ο πρωτογενής τομέας, η γη και η διατροφή στην πατρίδα μας, έχουν μνήμη, έχουν πολιτισμό, έχουν παράδοση, έχουν ταυτότητα. Την ταυτότητα αυτή πρέπει με κάθε τρόπο να την αναδείξουμε και να την καταστήσουμε πλεονέκτημα με όρους οικονομίας της αγοράς. Οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα της Δυτικής Ελλάδας δείχνουν αξιοθαύμαστα αντανακλαστικά και έχουν αντιληφθεί ότι παράλληλα με τον τουρισμό πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά και η γη. Με την παρουσία μας στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε κοντά στους παραγωγούς και στηρίζουμε τις προσπάθειές τους, ώστε  τα πολύτιμα προϊόντα που παράγουν με τα χέρια τους να βρουν στην αγορά την τύχη που τους πρέπει και τους αξίζει».

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 350 Έλληνες παραγωγοί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν φέτος στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, παρουσιάζοντας εκατοντάδες σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα –βουτυράτα τυριά, ιδιαίτερα αλλαντικά, σπάνια μέλια, γοητευτικά μπαχαρικά, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και  ασυνήθιστες σάλτσες… Μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα περίμεναν τους επισκέπτες στο ειδικά διαμορφωμένο Bio Corner, που επέστρεψε για δεύτερη χρονιά, ενώ ένα περίπτερο αφιερωμένο στην Καλαβρία, μέρος άλλοτε της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia), φιλοξένησε  27 παραγωγούς, στο πλαίσιο του προγράμματος Agora Calabria, και στόχο είχε να ενισχύσει τους υπάρχοντες ήδη από την αρχαιότητα δεσμούς με την περιοχή και να ανοίξει το δρόμο για συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις.

Διαβάστηκε 947 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.