Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 10:02

«Ψηφιακή ταφόπλακα» απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έβαλε οριστικό τέλος στα όνειρα της «μηχανοπαρέας» για το «ψηφιακό δωράκι» των 31 εκατ. ευρώ, δικαιώνοντας τις θέσεις της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και όλων όσοι είχαν αντιδράσει στο διαγωνισμό παρωδία.

Όπου δεν πίπτει η πολιτική, …πίπτει η Δικαιοσύνη! Η οποία για μια ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας το αυτονόητο κατά τη γνώμη μας, υιοθετώντας δηλαδή τις απόψεις όλων εκείνων που από την πρώτη στιγμή είχαν εντονότατα αντιδράσει, καταγγέλλοντας ότι η προκήρυξη για την γεωργία ακριβείας οδηγεί με ακρίβεια σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Και μπορεί μέχρι πρότινος η εν λόγο εταιρεία να θεωρούσε, άγνωστο πόθεν πως, ότι θα κερδίσει αυτή τη δικαστική μάχη, ωστόσο το Εκλεκτικό Συνέδριο, με την απόφαση 119/2020, εξέφρασε διαφορετική άποψη.

Δείτε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ΕΔΩ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ πρώτη ανέδειξε το θέμα, έχοντας την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η λογική και πως δεν θα χρειαστεί να φτάσει η υπόθεση τόσο μακριά. Ήταν άλλωστε η προκήρυξη τόσο προκλητικά φωτογραφική, που ακόμη και ο πλέον αδαής αντιλαμβανόταν το παρασκήνιο και το τι πραγματικά επιχειρούταν με το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα.

Ως ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ είχαμε θεσμικά απευθυνθεί σε κάθε αρμόδιο, εκφράζοντας την άποψη ότι ο διαγωνισμός εκείνος με τρόπο απαράδεκτο μεθοδεύτηκε για να καταλήξει στον ένα και μοναδικό υποψήφιο, με προϋπολογισμό πολλαπλάσιο της πραγματικής αξίας και με εντελώς αμφισβητήσιμο φυσικό αντικείμενο και ως προς την σκοπιμότητα αλλά και σε σχέση με το όφελος για τον Έλληνα αγρότη και το δημόσιο συμφέρον.

Θα μπορούσε και θα έπρεπε η προκήρυξη να ακυρωθεί με πολιτική πράξη και το έργο να επαναπροκηρυχθεί, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς τις φωτογραφικές διατάξεις. Αυτό που δεν έκανε η πολιτική το έκανε η Δικαιοσύνη, γεγονός που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για το ΟΣΔΕ. Ας το λάβουν, επομένως υπ’ όψιν τους όσοι πλήρως ευθυγραμμίζονται με την ίδια «μηχανοπαρέα». Το έχουμε, άλλωστε ξαναπεί: στη χώρα –ευτυχώς ή δυστυχώς για ορισμένους- υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν, υπάρχει η Δικαιοσύνη που στέκεται όρθια, ως το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη.

Σε σχέση με το ακυρωθέν έργο σημειώνουμε τέλος, ότι, χωρίς να παραγνωρίζουμε τα μεγάλα προβλήματα του χώρου που εν πολλοίς παραμένουν άλυτα και αναγνωρίζοντας τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της γεωργίας και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα, έχουμε ήδη αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη μετάβαση στη νέα εποχή της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, με γνώμονα, όμως, να υπηρετήσουμε τον αγρότη και την παραγωγή.

neapaseges.gr

Διαβάστηκε 1604 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.