Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:53 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 18:55

Στόχος του Δημάρχου Κώστα Λύρου και της Δημοτικής Αρχής είναι η άμεση λύση του ενεργειακού ζητήματος στο Δήμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων της δημοτικής αρχής, η ίδρυση «Ενεργειακής Κοινότητας» ήταν στα πλάνα και τους σχεδιασμούς της. Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Λύρος  κατ’ επανάληψη είχε αναφερθεί -και προεκλογικά- στην ακράδαντη πίστη του για τα  πλεονεκτήματα που θα προσέδιδε η ύπαρξη της σε ότι αφορά την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων που σήμερα χρησιμοποιούνται για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτές οι προθέσεις παίρνουν σταδιακά «σάρκα και οστά» εδώ και καιρό με την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής η οποία είναι σύνθετη και χρονοβόρα. Ένα τέτοιο εγχείρημα άλλωστε- όπως είναι γνωστό- δεν είναι δυνατόν να έρθει σε πέρας σε χρονικό διάστημα μόλις 4-5 μηνών.

Η πρόσφατη προκήρυξη για το ΕΣΠΑ περί ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων,  λανθασμένα αναφέρθηκε στην ανακοίνωση  του συνδυασμού «Συμμαχία για το Μέλλον» αναφορικά με τις Ενεργειακές Κοινότητες.

Το θέμα αυτό η Δημοτική αρχή το παρακολουθεί στενά  και τυγχάνει του αμέριστου ενδιαφέροντος  του Δημάρχου.     

Οι ενδιαφερόμενοι και παρακολουθούντες τις διαδικασίες γνωρίζουν τις εξελίξεις και σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν επίσης ότι  το γραφείο του Δήμου είναι ανοιχτό για να παρέχει οποιαδήποτε διευκρίνιση πριν προβούν  σε βιαστικές, παραπλανητικές και λανθασμένες  διαπιστώσεις .

Διαβάστηκε 1031 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.