Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:52 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 17:28

Μεσολόγγι: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την εκτροπή του Αχελώου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/1 η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου με θέμα την αποτροπή της εκτροπής του Αχελώου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ακούστηκαν διάφορες απόψεις απο τους παρευρισκόμενους. Καθώς διαβάστηκε η απόφαση του Δημοτ. Συμβουλίου Αγρινίου, το δημοσιευμένο άρθρο του Απ. Κατσιφάρα και οι αποφάσεις απο το Συμβούλιο της Κοινότητας Μεσολογγίου σχετικά με το θέμα και στο τέλος διαβάστηκε το ψήφισμα του Ε.Κ.Μ. που δόθηκε προς έγκριση απο τους παρόντες στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Λύρος Κων/νος, ο αντιδήμαρχος Διαμαντόπουλος Σπ. και ο αντιδήμαρχος Οινιαδών Αλετράς Αντ.. Από τις δημοτικές παρατάξεις παρόντες ήταν οι κ.κ. Σκαρμούτσος Παντ., Κοτσόργιος Δημ. και Γερολυμάτος Ευθ.. Επίσης, παρευρέθησαν η πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τριανταφύλλου Μ., ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Κατσούλης Παν., η πρόεδρος Για την Κοινότητα Μεσολογγίου Δασκαλή Όλγα, ο Διοικητής του  Γεν. Νοσοκομείου Μεσολογγίου Παπαδόπουλος Παν., ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Λαγούδης Γ., ο πρόεδρος ΧΥΤΑ Παλιούρας Γ., ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π.Μεσολογγίου Σπυρόπουλος Βασ., ο πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου Ατσαλάκης Ι. και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Μπαρμπετάκης Βασ..

Τέλος, στη σύσκεψη παρευρέθη ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής  κατά της εκτροπής του Αχελώου κ. Καπώνης Δημοσθένης ο οποίος ανέλυσε εμπεριστατωμένα όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την άρχη μέχρι και σήμερα σχετικά με την απόφαση της εκτροπής του ποταμού καθώς και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί απο το ΣτΕ που αναφέρουν την μη πραγματοποίηση του έργου.

Στο τέλος της συζήτησης, με πρωτοβουλία του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή Φορέων, Συλλόγων και πολιτών προκειμένου να ενημερωθούν όλοι και να αποφασίσουν από κοινού τον συντονισμό δράσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1194 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.