Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 10:03

Γεώργος Καραμητσόπουλος: Όταν θα πρέπει να υπερασπιστούμε το δίκαιο για την κοινωνία μας το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να έχει το σθένος να αντιδρά.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φίλες και φίλοι

Η αντιπολίτευση στάθηκε τελικά στο ύψος των περιστάσεων και με την συνδρομή και ενός μέλους της πλειοψηφίας διέσωσε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου στην συνεδρίαση της Τρίτης 21 Ιανουαρίου 2020 καθώς απέτρεψε την υπερψήφιση του περιβαλλοντικού τέλους μένοντας συνεπής στην ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει και στις 24/6/2019. 

Γιατί θα αποτελούσε γελοιοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει αντίθετη απόφαση για το ίδιο θέμα όταν οι λόγοι για τους οποίους έλαβε τότε την απόφαση ισχύουν και σήμερα.

Η Δημοτική Αρχή βεβαίως, απόντος του Δημάρχου, έκανε στροφή 180ο από τη θέση που είχε υποστηρίξει και η ίδια με πάθος πριν από 7 μήνες. Γιατί άραγε;

Η θέση της «Συμμαχίας Πολιτών» για το θέμα ήταν ξεκάθαρη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου μας. Δεν είναι ούτε επιχείρηση ούτε δημόσια υπηρεσία.

Όσοι συμμετέχουμε σ' αυτό εκπροσωπούμε τους πολίτες που μας ψήφισαν και για αυτό πρέπει να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε οι αποφάσεις που παίρνουμε να είναι τέτοιες που να βελτιώνουν τη ποιότητα της ζωής του συνόλου και να είναι σύμφωνες με το αίσθημα του δικαίου για την κοινωνία.

Και όταν θα πρέπει να υπερασπιστούμε το δίκαιο για την κοινωνία μας το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να έχει το σθένος να αντιδρά.

Και η επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στους Δημότες της πόλης μας καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου για τους δημότες του Αγρινίου.

Γιατί εδώ υπάρχει μια τεράστια υποκρισία.

Ο Δήμος Αγρινίου και οι Αγρινιώτες είχαν πολύ μεγάλες επιπτώσεις (περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές) με την κατασκευή και λειτουργία των φραγμάτων (Κρεμαστά, Καστράκι, Στράτος) από τα οποία ωφελήθηκε σημαντικά η χώρα μας. Όμως ποτέ δεν πήραν αντισταθμιστικά οφέλη.

Ενώ δεν πήραμε τίποτα από όσα δικαιούμασταν σήμερα έρχεται το Ελληνικό κράτος και μας ζητάει να πληρώσουμε και περιβαλλοντικό τέλος.

Έλεος!

Προκύπτουν όμως και μεγάλα ερωτηματικά που δείχνουν ότι διαχρονικά κάποιοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

  • Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/6/2019 με την οποία δεν ενέκρινε το περιβαλλοντικό τέλος και απαιτούσε επιπλέον την καταβολή ανταποδοτικών τελών στον Δήμο Αγρινίου από την εκμετάλλευση των φυσικών του πόρων ποιες ήταν οι ενέργειες της Δημοτικής αρχής για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης δηλαδή να αποδοθούν τα ανταποδοτικά τέλη;
  • Πότε και με ποιο τρόπο διεκδίκησαν οι διατελέσαντες Δήμαρχοι μετά την μεταπολίτευση τα αντισταθμιστικά οφέλη που δικαιούνται οι πολίτες του Αγρινίου;
  • Ποιες ενέργειες έκανε ο Δήμος Αγρινίου ώστε να εξαιρεθεί από το περιβαλλοντικό τέλος για τους λόγους που προαναφέραμε κάτι που όπως γνωρίζουμε έχει γίνει για άλλους Δήμους όπως της Ναυπακτίας και των Πατρών;

 

 

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Διαβάστηκε 754 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.