Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:53 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 15:06

Γ. Παπαναστασίου: «Η ΔΕΥΑΑ υποχρεούται να επιβάλλει το περιβαλλοντικό τέλος το οποίο θα απορροφήσει χωρίς αύξηση τιμολογίων αλλιώς δεν θα έχει προϋπολογισμό και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Η ΔΕΥΑΑ υποχρεούται να επιβάλλει το περιβαλλοντικό τέλος  το οποίο θα απορροφήσει χωρίς αύξηση τιμολογίων αλλιώς δεν θα έχει προϋπολογισμό  και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει». 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για την εφαρμογή περιβαλλοντικού τέλους για την λεκάνη απορροής του Αχελώου:

«Τις τελευταίες ημέρες  ειπώθηκαν  πολλά,  τόσο κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ όσο και μετά, σχετικά με την εφαρμογή του περιβαλλοντικού τέλους στην ΔΕΥΑΑ.

Θα ήθελα να διευκρινίσω, προκειμένου οι πολίτες να έχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση, ότι  το περιβαλλοντικό τέλος επιβάλλεται κατ’ εφαρμογή  της εθνικής νομοθεσίας η οποία εναρμονίζεται  με το κοινοτικό δίκαιο και τις κοινοτικές οδηγίες. Αφορά σε όλες ανεξαιρέτως τις λεκάνες απορροής όπως αυτές θεσμοθετήθηκαν σε εθνικό επίπεδο.  Αυτό σημαίνει ότι  το τέλος επιβάλλεται  σε όλους τους φορείς που διαχειρίζονται ύδατα λεκανών απορροής ποταμών όπως του Αχελώου. Δηλαδή, η ΔΕΥΑ Αγρινίου  υποχρεούται  να επιβάλλει το περιβαλλοντικό τέλος  το οποίο θα απορροφήσει χωρίς αύξηση τιμολογίων αλλιώς δεν θα έχει προϋπολογισμό  και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. 

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να λάβουμε μια γενναία απόφαση, παρά τις πολιτικές αντιρρήσεις μας,  προκειμένου η  ΔΕΥΑΑ ν’  ανταποκρίνεται πλήρως στο ρόλο της  παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες  στους δημότες μας».

Διαβάστηκε 973 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.