Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:22 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 23:46

Φοιτητές ΔΠΠΝΤ: Τι πρότεινε η Πρύτανις στην τηλεδιάσκεψη με τους καθηγητές του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας (VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χθες 21-1-2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των καθηγητών του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας (ΤΙΑ) με πρωτοβουλία και παρουσία της Πρυτάνεως. Ο στόχος (που τελικά δεν επετεύχθη) της τηλεδιάσκεψηςήταν να εκμαιευθείτεχνηέντως η άτυπη βούληση των καθηγητών του καταργηθέντος τμήματοςΔιαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΤΔΠΠΝΤ) -και νυν Ιστορικού-Αρχαιολογικού-υπέρ τηςμετονομασίας/μετεξέλιξής του σε ένα υβριδικό τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Ψηφιακού Πολιτισμού (ΤΙΑΨΠ).

Αν και η τηλεδιάσκεψη δεν πληρούσε τα τυπικά κριτήρια μιας γενικής συνέλευσης, οι φοιτητές παρευρεθήκαμε στη διαδικασία και παρεμβήκαμε στη σχετική συζήτηση.

Η Πρύτανις κατέθεσε δύο προτάσεις:

Α’) Μετονομασία του ΤΙΑ σε ΤΙΑΨΠ,

Β’) Επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΤΔΠΠΝΤ) και πιθανή συνύπαρξη/συνέργειά του με το τμήμα παρόν ΙΑ.

Στη διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα, δεν υπάρχει προηγούμενο τμήματος ΙΑ με ψηφιακό πολιτισμό. Άλλωστε, και οι ίδιοι φοιτητές του ΙΑ τόνισαν σε επιστολή διαμαρτυρίας προς Πρυτανεία, Πολιτεία και Υπουργείο Παιδείας ότι δεν επιθυμούν την μετατροπή του τμήματος σε Ιστορίας – Αρχαιολογίας &Ψηφιακού Πολιτισμού. Εμείς, ως φοιτητές του ΤΔΠΠΝΤ, σε ερώτηση που θέσαμε προς τον πρόεδρο του τμήματος για το αν είναι αντίθετος στην επανίδρυση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών λάβαμε την απάντηση:«όχι δεν είμαι αντίθετος».

Είναι προφανές ότι η κυρία Πρύτανις επιθυμεί να συντηρήσει τις λίγες πιθανότητες να υπάρξει ΤΙΑΨΠ σε βάρος της άμεσης επανίδρυσης του ΤΔΠΠΝΤ και για αυτό το λόγο εμφανίστηκε να υποχωρεί από τη δημόσια δέσμευση που εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου περί επανίδρυσης του ΤΔΠΠΝΤ.

Είναι, επίσης, προφανές ότι το ΤΙΑ θα μπορούσε να μείνει ως έχει και να λήξει το θέμα με την πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για άμεση επανίδρυση του ΤΔΠΠΝΤ και την ανάλογη εισήγηση στους φορείς του Υπουργείου, γεγονός που θα οδηγούσε στη λήξη της κατάληψής μας και την επαναφορά της κανονικής λειτουργίας.

Ενόψει της τριμερούς συνάντησης της προσεχούς Πέμπτης, σας καλούμε ως μείζονες παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τους βουλευτές, να ενθαρρύνουν αποφασιστικά την κυρία Πρύτανη να μη συνεχίσει να εμμένει σε αυτή την αδιάλλακτη και αντιπαραγωγική στάση και να προχωρήσει στην υλοποίηση της δημόσιας δέσμευσήςτης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου για επανίδρυση του ΤΔΠΠΝΤ.

Η λύση είναι μία και μοναδική, τυπική έγκριση από τη Σύγκλητο για πρόταση στη νέα Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΕΑ) του Υπουργείου Παιδείας περί επανίδρυσης του ΤΔΠΠΝΤ στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών με ταυτόχρονη παραμονή του τμήματος ΙΑ ως έχει στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών με έδρα και των δύο τμημάτων το Αγρίνιο.Η λύση αυτή, εκτός των άλλων, συστήνεται και για λόγους ακαδημαϊκότητας και εύρυθμης λειτουργίας, αφού τα δύο τμήματα θα μπορούν να συμπράττουν σε όλα τα επίπεδα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1837 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 23:50
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.