Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:27 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 20:45

Παρεμβάσεις στην Αιτωλοακαρνανία ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επίσκεψη εργασίας στη χωρική αντιπεριφερειάρχη κα Μαρία Σαλμά στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Κλέσορας Παναγιώτης, ο ειδικός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Κοντοπάνος Νικόλαος, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας μαζί με τους προϊσταμένους των τμημάτων καθώς και οι ειδικοί συνεργάτες της κα Σαλμά και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και έργων κ. Αθανασίου Μαυρομμάτη.

Στόχος της συνάντησης ήταν να γίνει γνωστό, τόσο στην πολιτική ηγεσία όσο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, το πλέγμα δράσεων και έργων που πραγματοποιούνται από την Π.Ε. Ευρυτανίας έως και τα όρια των δύο Νομών επιζητώντας ανάλογες παρεμβάσεις από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα θέματα στην κορυφή της ατζέντας του κ. Τασιού ήταν η εκατέρωθεν σύνδεση της γέφυρας Τέμπλα, η βελτίωση και συντήρηση των οδικών δικτύων Λαμπίρι – Προυσός, Αλευράδα – Τρίκλινο – Γεφ. Τατάρνας, Άγιος Βλάσης – Γεφ. Επισκοπής, Κλεπά – Ψηλός Σταυρός, η ασφαλτόστρωση ενός μικρού τμήματος στον Αγαλιανό, καθώς και η ανάγκη για τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, σε συγκεκριμένα σημεία. Αναφορά επίσης έγινε και στην αναγκαιότητα για βελτίωση και συντήρηση των δευτερευόντων αγροτικών οδικών δικτύων στα όρια των δύο Νομών.

Επισημάνθηκε δε ότι η συντήρηση των ορεινών δικτύων θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών αυτών κυρίως στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Στην συνέχεια, αφού κατέστη σαφές ότι η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών αποτελεί για την Π.Ε. Ευρυτανίας στρατηγικό στόχο, έγινε ενημέρωση για τα έργα που είναι σε εξέλιξη από την μεριά της Ευρυτανίας και παρουσιάστηκαν προτεινόμενες διαδρομές καθώς και παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σε δρόμους, αγκυροβόλια και προβλήτες από την μεριά της Αιτωλοακαρνανίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εφαρμογή της ολοκληρωμένης μελέτης για την λίμνη των Κρεμαστών σε στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής μέσα από ήπιες παρεμβάσεις με έμφαση στην τουριστική και αγροτική ανάπτυξη.

Τέλος διερευνήθηκε η πολιτική βούληση της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε σχέση με την πρόθεσή της να συνδέσει την ευρύτερη περιοχή του Χαλκιόπουλου με την Ιόνια Οδό. Επισημάνθηκε δε ότι ο έγκαιρος προγραμματισμός και η υλοποίηση ενός
τέτοιου έργου έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ευρυτανία μιας και θα αποτελέσει δίοδο και των Ευρυτάνων προς την Ιόνια Οδό.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον προγραμματισμό συναντήσεων υπηρεσιακών παραγόντων στα σημεία ενδιαφέροντος. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην γέφυρα Τέμπλα.

 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 953 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.