Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 19:46

Aντιδράσεις στο Μεσολόγγι για την κατάργηση του υποκαταστήματος ΚΕΠΠΥΕΛ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καταργείται το υποκατάστημα ΚΕΠΠΥΕΛ στο Μεσολόγγι και για το λόγο αυτό εκφράζονται αντιδράσεις.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει πως «η κατάργηση του υποκαταστήματος, θα σημάνει τεράστια ταλαιπωρία για τους χιλιάδες αγρότες της περιοχής, καθώς η υποχρεωτική μετακίνηση προς το Αγρίνιο θα τους κοστίζει σε χρόνο και χρήμα».
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους βουλευτές, τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη και έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε ότι το υποκατάστημα ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου, υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παύει να λειτουργεί στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Αυτό σημαίνει την περαιτέρω συστηματική απαξίωση της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πρωτεύουσας του νομού και στην απογύμνωσή της από κάθε δημόσια υπηρεσία. Οφείλουμε να καταδικάσουμε την παραπάνω ενέργεια και να απαιτήσουμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.

Αυθαίρετα, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις το 2013, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι το Μεσολόγγι είναι το Διοικητικό Κέντρο καθώς και η Πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας η υπηρεσία που είχε έδρα το Μεσολόγγι μετακινήθηκε στο Αγρίνιο, αφήνοντας ένα υποκατάστημα στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου το οποίο στεγάστηκε σε χώρο που παραχώρησε δωρεάν ο δήμος.
Η κατάργηση του υποκαταστήματος, θα σημάνει τεράστια ταλαιπωρία για τους χιλιάδες αγρότες της περιοχής, καθώς η υποχρεωτική μετακίνηση προς το Αγρίνιο θα τους κοστίζει σε χρόνο και χρήμα. Η απόσταση από την Ναύπακτο μέχρι το Αγρίνιο είναι 160χλμ και από το Μεσολόγγι 80χλμ. Αυτό θα προκαλέσει την αγανάκτησή τους, καθώς από το Μεσολόγγι μέχρι το Αγρίνιο θα είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν το παλιό επικίνδυνο οδικό δίκτυο με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά τους.

Τέλος παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό προς του αγρότες της Αιτωλίας και προς την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, πρωτεύουσα του Νομού.

Εν αναμονή της απάντησης και των ενεργειών σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΣΣΟΒΑ

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 892 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.