Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:02 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 23:58

Παιδική – βρεφική παράσταση από το Μικρό Θέατρο: “Πόδι, χέρι, κεφάλι, όλα δικά μου”!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών και πρόκειται για μια παράσταση-βαλίτσα που στοχεύει στο να χτίσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών για το σώμα τους και να τα αφυπνίσει για τους κινδύνους των αγνώστων και γνωστών που υπάρχουν στο περιβάλλον τους. Μια τρυφερή ηλικία που έχει ανάγκη να χτίσει σωστά την άποψη για το σώμα και την προστασία του και κυρίως την πεποίθηση ότι του ανήκει.

Η αφορμή είναι οι ήρωες παραμυθιών που παγιδεύτηκαν από ξένους όπως ο Χάνσελ και η Γκρέτελ που θαμπώθηκαν από το σπίτι με τα γλυκά και έπεσαν στα χέρια της κακιάς μάγισσας. Όπως η χιονάτη με το μήλο της κακιάς μάγισσας, ο Πινόκιο που παρασύρθηκε από τους κλέφτες, η κοκκινοσκουφίτσα που εμπιστεύτηκε τον κακό λύκο. Πώς από τους ήρωες που δεν είπαν όχι και βρέθηκαν σε άσχημη θέση, φτάνουμε στους σούπερ ήρωες (τα ίδια τα παιδιά) που καταφέρνουν να πουν όχι και να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Πόσο κοντά επιτρέπω σε κάποιον να με πλησιάσει και τί σημαίνει προσωπικός χώρος.Το σώμα μου ανήκει μόνο σε μένα. Μπορώ να πω όχι όταν δεν θέλω μια σφιχτή αγκαλιά ή είναι ντροπή όταν μου το ζητάνε; Σε ποιούς; Μόνο στους ξένους ή και σε αυτούς που γνωρίζω; Κι αν η θεία μου θέλει να μου δώσει ένα ρουφηχτό φιλί, εγώ μπορώ να πω όχι ή ντρέπομαι και καλύτερα να μην τη στενοχωρήσω;

Μπορεί κάτι όμορφο και γλυκό να κρύβει κινδύνους; Τί σχέση έχει μια θαλάσσια ανεμώνη ή ένα όμορφο ψάρι ή ένας πολύχρωμος παραμυθένιος βάτραχος που λέγεται «βέλος» με το πως θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας από αυτά που φαίνονται όμορφα και θελκτικά αλλά επικύνδινα;

Η παράσταση «Πόδι χέρι κεφάλι, όλα δικά μου», ταξιδεύει στα δημοτικά σχολεία αλλά δίνει τη δυνατότητα και σε σχολεία που δεν διαθέτουν αίθουσα εκδηλώσεων να παρακολουθήσουν την παράσταση στο Μικρό Θέατρο!!

Πρόκειται για ένα project ιδιαίτερα λεπτό αλλά και συνάμα σημαντικό μιας και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα που να κατευθύνονται ευθέως στο ίδιο το παιδί. Το θέατρο είναι ένας καλός δρόμος. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ένα τέτοιο θέμα κατευθύνεται απευθείας στα ίδια τα παιδιά και όχι στους ενήλικες, για τους οποίους υπάρχουν αρκετές σχετικές διαλέξεις και ενημερώσεις.Η παράσταση χτίζεται με αγάπη, εκτίμηση και τρυφερότητα προς το παιδί με βασικό γνώμονα το θεατρικό παιχνίδι, το παραμύθι και τη φύση!Κάπως έτσι μια τέτοιου είδους παράσταση δρα λυτρωτικά με έναν στόχο ουσιαστικά εκπαιδευτικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα

Παίζουν: Σπυριδούλα Κουμπούρη – Βαλεντίνα Φυλακτού

Παραγωγή: ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Τιμή εισιτηρίου ανά άτομο: 4 ευρώ

Η παράσταση θα ταξιδεύει από 17 Φεβρουαρίου στα σχολεία! Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους που θα δηλώσουν συμμετοχή, στο απαντητικό mail, να μας ενημερώσουν για τον ακριβή αριθμό των παιδιών του σχολείου, καθώς και για το αν το σχολείο διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων.

Υπεύθυνη επικοινωνίας:

Σπυριδούλα Κουμπούρη  6942661060

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1451 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.