Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:31 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 18:21

Γιορτή σκακιού το Σάββατο (25/1/2020 11:00 πμ) στο Αγρίνιο από τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» έχοντας ως στόχο να καλλιεργήσουν στα παιδιά την αγάπη για το σκάκι διοργανώνουν στις εγκαταστάσεις τους, στο Ψηλογέφυρο Αγρινίου, γιορτή σκακιού, το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, στις 11.00΄π.μ.

Μία διοργάνωση ανοιχτή, στοχευμένη και άρτια, που στόχο της έχει να προβάλλει ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο, ένα παιχνίδι στρατηγικής, το οποίο -κατά κοινή ομολογία- συμβάλλει στην ανάπτυξη της πνευματικής ισχύος του ανθρώπου.

Σε αυτή τη διοργάνωση προσκαλούνται όλοι οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου και όλων των υπολοίπων δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, όπως και οι γονείς και κηδεμόνες τους.

Θα συμμετάσχουν μαθητές από τα Τμήματα εκμάθησης σκακιού της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και του Δήμου Αγρινίου όλων των επιπέδων.

Θα παρουιαστεί θεατρική αναπαράσταση των κινήσεων κάθε κομματιού σε σκακιέρα 30 τ.μ. με ζωντανά «κομμάτια» – μαθητές του Γυμνασίου και του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα».

Θα ακολουθήσει μια ολιγόλεπτη ζωντανή παρτίδα σκάκι στη γιγαντιαία σκακιέρα με τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα» και τον πιστοποιημένο προπονητή κο Τζότζολη Μπάμπη.

Στη συνέχεια ο κος Τζότζολης θα αναφερθεί στην ιστορία του παιχνιδιού.

Για τους συμμετέχοντες που επιθυμούν να παίξουν, θα υπάρχουν πολλές σκακιέρες στον χώρο της εκδήλωσης.

Προβλέπονται ακόμη παράλληλες δραστηριότητες από εκπαιδευτικούς και ειδικούς συνεργάτες στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων για αδέρφια των συμμετεχόντων με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ενδεικτικά αναφέρονται: προβολή ταινίας, θεατρικό παιχνίδι, μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ πονγκ.

Θα προσφερθούν χυμοί και γλυκά σνακ σε όλους τους μαθητές, όπως και καφές στους γονείς.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1620 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.