Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 17:47

Εκστασιασμένος με την Πλευρώνα ο Άδωνις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 17/1 στο Μέγαρο Μουσικής. Εκεί ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε την προσπάθεια της Κυβέρνησης για να «ξεκολλήσουμε» στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Είχε όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα από τα παραδείγματα που έφερε, καθώς αναφέρθηκε στις προτάσεις του «Διαζώματος» και του Σταύρου Μπένου για την αναστήλωση των αρχαίων θεάτρων. Ένα τέτοιο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, σημειωτέον πως υλοποιείται ήδη στην Ήπειρο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θυμήθηκε μάλιστα τις επισκέψεις του στο αρχαίο θέατρο της Πλευρώνας και απευθυνόμενος στο Σταύρο Μπένο είπε χαρακτηριστικά: «Θυμήθηκα όσο σας άκουγα, όταν στα προ της πολιτικής νεανικά μου χρόνια, πήγαινα στο αρχαίο θέατρο της Πλευρώνας. Θυμάμαι άνοιγα μια τρύπα σε ένα συρματόπλεγμα, δεν υπήρχε φυσικά κανείς εκεί, και καθόμουνα στο θέατρο, το οποίο είναι στο ωραιότερο μέρος της Ελλάδας με την ωραιότερη θέα. Θα μπορούσαμε να έχουμε εκεί ειδικό τουρισμό, μόνο στην περιοχή αυτή και δεν έχουμε κανέναν. Γιατί; Διότι δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε αυτά που πράγματι έχουμε ως πολιτιστική κληρονομιά και θα συνδυάσουμε με την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν και για την κυβέρνηση… Η πρόταση του «Διαζώματος» και του Φορέα Διαχείρισης των περιοχών Natura της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει εδώ και καιρό. Δεν αποκλείεται μάλιστα σύντομα να ενταχθεί η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Στράτου όμως χρειάζεται μια συνολική προσέγγιση, ώστε τα αρχαία μνημεία να αποδώσουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 2:40 και μετά

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 4446 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.