Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 17:28

Aυτοψία στο Ορφανό από κλιμάκιο του Στρατού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο εγκαταλελειμμένος οικισμός της ΔΕΗ στο Ορφανό Κρεμαστών του δήμου Αγρινίου έχει τεθεί για τα καλά στο μικροσκόπιο των αρμοδίων της Κυβέρνησης για το ενδεχόμενο δημιουργίας εκεί της δομής φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο συγκεκριμένος οικισμός είχε προταθεί και στο παρελθόν ωστόσο επανήλθε στο προσκήνιο με επιμονή της δημοτικής αρχής Αμφιλοχίας η οποία τον υπέδειξε στον υφυπουργό Γ.Στεφανή στα πλαίσια του αγώνα της για να αποτραπεί η δημιουργία του Κέντρου στον Άγριλο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του agrinionews.gr, πολυμελές κλιμάκιο του Στρατού επισκέφθηκε τον οικισμό την περασμένη Τετάρτη και προέβη σε λεπτομερή αυτοψία στο χώρο.

Μάλιστα το συμπέρασμα στρατιωτικών   φέρεται να μην είναι αρνητικό καθώς το Ορφανό πληροί αρκτές προϋποθέσεις για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων.

Άγνωστο προς το παρόν είναι αν ρωτήθηκε η δημοτική αρχή Αγρινίου και αν έχει θέση επί του θέματος.

Θυμίζουμε πως το Ορφανό είναι ένας οικισμός-«φάντασμα» 45 χιλιόμετρα περίπου βόρεια του Αγρινίου. Δομήθηκε το 1966 για να στεγάσει τους εργάτες και το προσωπικό της ΔΕΗ που απασχολούνταν στο υδροηλεκτρικό φράγμα Κρεμαστών και ερήμωσε πριν από 21 χρόνια, το 1998. Στον οικισμό, που είναι περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ, υπήρχoυν εγκαταλελειμμένα κτίρια κοινής ωφέλειας και φυσικά πολλά πέτρινα σπίτια.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1062 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.