Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:03 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 17:10

Νέο παιδαγωγικό βιβλίο – CD από την Σταυρούλα Αποστολίδου ‘’ O Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν’’ Η γέννηση του σύμπαντος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

‘’ O Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν’’

Η γέννηση του σύμπαντος

Ένα παιδαγωγικό εικονογραφημένο βιβλίο που θα μάθει στους μικρούς μας ήρωες όλα τα μυστικά του σύμπαντος με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Συνοδεύετε και με Cd που ακούμε τους ήρωες του παραμυθιού να μας αφηγούνται τις φανταστικές περιπέτειες τους στο σύμπαν.

Από τις Εκδόσεις Just Do It Production

Ο Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν

Εισαγωγή

Το παιδαγωγικό αφήγημα φαντασίας με τίτλο :

‘’ Ο Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν ‘’, αποτελεί μια προσπάθεια να δώσει στα παιδιά, σχολικής και προσχολικής ηλικίας, πληροφορίες για το Σύμπαν και το φυσικό χώρο που τα περιβάλλει.

Ο στόχος είναι, το συγκεκριμένο αφήγημα, όπως και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους σε θέματα, όπως η αστρονομία, η χημεία, η γεωγραφία, κι η φυσική.

Οι βασικοί ήρωες της σειρά είναι ο Λας κι η Ελ, δυο αγαπημένα αδερφάκια.

Μαζί με αυτούς σε κάθε μια νέα ιστορία μπαίνουν κι από μια πλειάδα καινούργιων ηρώων, δοσμένοι μέσα από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία.

Βέβαια, αυτή που μας προμηθεύει τους περισσότερους ήρωες είναι η ”Φαντασία”, που διαθέτει φτερά και γίνεται όχημα στα ταξίδια μας.

Με αυτό το διασκεδαστικό το τρόπο, καλούμε όλα τα παιδιά του κόσμου,

να μπούνε στο όχημα μας και να ταξιδέψουμε σε ολόκληρο το Σύμπαν.

Η συγγραφέας Σταυρούλα Ν. Αποστολίδου Βολακάκη γεννήθηκε το Φθινόπωρο του 1967 στη Μακεδονία, στην πόλη των Σερρών. Τα πρώτα παιδικά της χρόνια την βρίσκουν να μεγαλώνει στην Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα του Περσικού Κόλπου. Στην ηλικία των δώδεκα ετών επιστρέφει στην Ελλάδα με τους γονείς της και έκτοτε μένει εδώ. Σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών και Αεροπορικών επιχειρήσεων T.A.S, στο τμήμα Στελεχών Αεροπορικών Τουριστικών Εταιριών κι αποφοίτησε το έτος 1986.

Εργάστηκε ως ρεσεψιονίστ στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Την άνοιξη του 1986 παντρεύτηκε τον σύζυγο της Μιλτιάδη Ν. Βολακάκη και αποκτούν μαζί δύο παιδιά, την Μαρία και τον Νικόλαο τα οποία παιδιά είναι και η κύρια πηγή έμπνευσης της συγγραφέως για τα παιδικά παραμύθια που συγγράφει για τους μικρούς ήρωες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 26 χρόνια εργάζεται ως οδηγός ταξί στην Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει. Η Σταυρούλα Ν. Αποστολίδου Βολακάκη με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Στ.Α.Β, πάντα σαν χόμπι της είχε να ζωγραφίζει. Μέσα από τη ζωγραφική έβρισκε ένα τρόπο να φτιάξει τους δικούς της κόσμους και σύμπαντα. Προσπαθώντας να δώσει περιγραφικότητα στους καινούργιους κόσμους που έπλαθε ξεκίνησε τη συγγραφή ιστοριών που συνόδευαν τις ζωγραφιές της. Η αγάπη της για τα παιδιά είναι τεράστια και ως μητέρα δύο παιδιών ήθελε με τον δικό της τρόπο να προσφέρει γνώση και διασκέδαση στα παιδία όλου του κόσμου. Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα παιδιά της και την οικογένεια της γενικότερα και έχοντας εφοδιαστεί με τη Φαντασία της συγγραφέως μέσα από εκατομμύρια χιλιόμετρα που ίδια έκανε μέσα από τη δουλειά της. Ζωγραφισμένα και γραμμένα κυριολεκτικά επάνω σ’ ένα τιμόνι ενός αυτοκινήτου, ξεκίνησε το ταξίδι της συγγραφής παιδαγωγικών – παιδικών παραμυθιών και όλα αυτά όπως είπαμε στην κυριολεξία πίσω από το τιμόνι ενός ταξί διασχίζοντας κάθε δρόμο και δρομάκι της Θεσσαλονίκης ως οδηγός ταξί που είναι και το επάγγελμα της. Το πρώτο της εικονογραφημένο βιβλίο που συνοδεύετε με CD ήχου, είναι το πρώτο από μια σειρά παιδαγωγικών βιβλίων της συγγραφέως, κεντρικός τίτλος είναι ‘’Ο Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο σύμπαν’’ και ολοκλήρωσε την υλοποίηση μετά από έναν χρόνο σκληρής δουλειάς, μελέτης και ηχογράφησης του τον Νοέμβριο του 2019 και τον Δεκέμβριο του 2019 μένετε να κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Just Do It Production LTD.

Ο τίτλος του βιβλίου-CD Είναι ‘’Ο Λάς κι η Ελ ταξιδεύουν στο σύμπαν – Η γέννηση του σύμπαντος’’ και είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά του κόσμου και τους γονείς τους που μπορούν να γίνονται μικροί ταξιδευτές μαζί με τα παιδιά τους.

Δείτε το video spot εδώ

Σταυρούλα Αποστολίδου - Συγγραφέας

▶ Facebook Page: https://www.facebook.com/stavroulaapostolidouofficial/

▶ Facebook Profile: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001017172450&ref=br_rs

Just Do It Production LTD

▶ Website : https://www.jdiproductionltd.com

▶ e-shop : https://www.jdiproductionltd.com/p/o-las-ki-i-el-taxideyoyn-sto-sympan-i-gennisi-toy-sympantos/

▶ Instagram: https://www.instagram.com/jdiproductionltd

▶ Facebook Page & e-shop: https://www.facebook.com/JDI.Production.Ltd

▶ YouTube : https://www.youtube.com/c/JDIProductionLTD

 

Διαβάστηκε 3385 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.