Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:26 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 01:01

Μεγάλη προσέλευση και κέφι στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας “Δημ. Ψαθάς”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 18 Ιανουαρίου 2020 ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Αιτωλ/νίας «Δ.ΨΑΘΑΣ» πραγματοποίησε με επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του. Μια ξεχωριστή βραδιά , αφιερωμένη στους φίλους , τα μέλη μας και τους Συλλόγους που παρευρέθηκαν και στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες μας και οι οποίοι μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε στο δύσκολο μονοπάτι της παράδοσης.
Τα πολυάριθμα χορευτικά τμήματα κάθε ηλικίας, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και τόνο στην ατμόσφαιρα, ενθουσίασαν και χειροκροτήθηκαν γιατί χόρεψαν με πάθος , ζωντάνια και δύναμη. Απέδειξαν ότι ο χορός για τον Πόντο δεν είναι μόνο ένα μέσο διασκέδασης, είναι μνήμες που δε σβήνουν με το πέρασμα του χρόνου , είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά μας. Ακολούθησαν όμορφες στιγμές , χαράς και κεφιού ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι αργά.

Ο χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου περιελάμβανε και μία ιδιαίτερη στιγμή ο οποίος απευθυνόμενος στους θύτες της Γενοκτονίας ανέφερε:

«Εμείς με την παρουσία μας μετατρέψαμε τον Άξενο Πόντο σε Εύξεινο Πόντο και εσείς με τις θυσίες των προγόνων μας σε Μαύρη Θάλασσα. Αυτή είναι η διαφορά μας , αναγνωρίστε επιτέλους την Γενοκτονία!»

Μας τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ Νεκτάριος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. ΔΗΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Λάμπρος.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΧΑΛΙΜΟΥΔΡΑ Αγγελική και ΓΟΥΔΑΣ Μιχαήλ.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ Ιωάννης.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π Μεσολογγίου κ. ΔΑΟΥΤΙΔΗΣ Κων/νος.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου κ. ΜΑΡΝΕΖΟΣ Παναγιώτης.
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου κ. ΒΛΑΧΟΥ Φωτεινή.
Οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Κων/νου ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ Νικόλαος , ΠΑΝΟΥ Γρηγόριος , ΠΑΓΚΑΛΙΔΗΣ Κων/νος και ΤΑΚΟΡΙΔΗΣ Ανέστης.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους σύλλογοι που υπηρετούν πιστά την παράδοση:
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Αιτωλός».
και ο Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων.
ενώ κοντά μας ήταν και το αθλητικό σωματείο του Αγ. Κων/νου «ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ’80».

Την βραδιά πλαισίωσαν καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες , με τον Θοδωρή Κοτίδη στην λύρα και το τραγούδι , τον Κώστα Ζώη στο νταούλι και τον Γιώργο Καραιωάννου στα πλήκτρα. Το Δ.Σ του Συλλόγου εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους παρευρέθηκαν και εύχεται σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1578 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.