Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:35 μμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 23:32

1.530 μαθητές του Αγρινίου στο πρόγραμμα κολύμβησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λύση από το δήμο Αγρινίου στη μεταφορά των μαθητών 

1.530 μαθητές από 41 σχολεία του δήμου Αγρινίου ξεκινούν από αύριο Δευτέρα κολύμβηση στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής! 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ξεκινάει το πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές του Δημοτικού στο Αγρίνιο με την «σφραγίδα» της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας. 

Συνολικά 1.530 μαθητές συνολικά 41 σχολικών μονάδων του δήμου Αγρινίου από αύριο Δευτέρα θα απολαμβάνουν τα μαθήματα κολύμβησης από ειδικευμένους γυμναστές στο κλειστό κολυμβητήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου (ΔΑΚ).

Οι μαθητές του Δημοτικού μετά από τρία χρόνια συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, που διοργανώνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, θα απολαύσουν για ακόμη μία χρονιά το πρόγραμμα κολύμβησης, στο οποίο κάθε σχολείο θα έχει έξι κολυμβητικά δίωρα χωρισμένα σε τρία δίμηνα.

xristos kolovos
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κολοβός

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Κολοβό «ο νόμος υπαγορεύει πως μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης όσα σχολεία βρίσκονται μέχρι και 20χλμ από το κλειστό κολυμβητήριο. Τέτοιο κολυμβητήριο που να διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές διαθέτει μόνο το ΔΑΚ Αγρινίου, συνεπώς θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μόνο σχολειά του δήμου Αγρινίου και συγκεκριμένα μαθητές της τρίτης τάξης του δημοτικού, ενώ από κάποια σχολεία θα συμμετέχουν και της τετάρτης τάξης».

Σύμφωνα με τον κ. Κολοβό όλα είναι έτοιμα από τον Σεπτέμβριο, αλλά λόγω της πρόσφατης αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου υπήρξε καθυστέρηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που εξασφαλίζει την μετακίνηση των μαθητών. Ωστόσο για να μην χαθεί το πρόγραμμα ο δήμος Αγρινίου ανέλαβε να μεταφέρει τα παιδιά από το σχολείο τους στο κολυμβητήριο και τούμπαλιν μέχρι να ολοκληρώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες η Περιφέρεια.

«Εκκρεμεί η συγκατάθεση των γονέων για την μεταφορά τους και μόνο. Δεδομένου όμως ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια υλοποίησης του προγράμματος οι γονείς ήταν ικανοποιημένοι και τα παιδιά ενθουσιασμένα πιστεύουμε πως όλοι θα δώσουν την συγκατάθεσή τους. Σε κάθε μάθημα κολύμβησης εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα συνοδεύουν τους μαθητές από το σχολείο στο κολυμβητήριο, θα υπάρχουν εντός της πισίνας και τέσσερις γυμναστές οι οποίοι έχουν ειδίκευση στην κολύμβηση για λόγους ασφαλείας. Σημαντικό για εμάς είναι ότι μεταξύ των μαθητών 30 είναι από τα δύο ειδικά σχολεία του Αγρινίου».

Σκοπός μας ήταν να συμμετέχουν μαθητές από όλο τον δήμο, ακόμη και από τα πιο απομακρυσμένα σχολεία του δήμου όπως λ.χ. τη Μακρυνεία, τη Λεπενού κλπ τόνισε ο κ. Κολοβός, ευχαριστώντας παράλληλα το δήμο Αγρινίου, τη σχολική επιτροπή και τον αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη για την συμβολή του δήμου στη μεταφορά των μαθητών. «Στην Πρωτοβάθμια δουλεύουμε ώστε από φέτος να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη σχολική χρονιά και τα μαθήματα κολύμβησης να ξεκινήσουν άμεσα μετά την έναρξή της» κατέληξε ο Χρ. Κολοβός.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1070 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 01:42
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.