Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:45 πμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 23:22

Ο Μπάμπης Βελισσάριος στην Μουσική Σκηνή Ανδρομέδα την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 21:30

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Μπάμπης Βελισσάριος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ερμηνευτή γιατί σε κάθε τραγούδι που αποδίδει χρωματίζει τις νότες αξιοποιώντας τις μοναδικές φωνητικές του δυνατότητες!!!! Θα τον απολαύσουμε σε μία παράσταση ταξιδεύοντάς μας με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο αλλά και μεγάλα λαϊκά τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών με τη συνοδεία στο πιάνο της εξαιρετικής Ευαγγελίας Μαυρίδου και του Γιώργου Καραγιάννη στο μπουζούκι.

Τιμές εισιτηρίων:

10€ Προπώληση

12€ Γενική είσοδος

Σημεία προπώλησης:

Moυσική Σκηνή Ανδρομέδα (Γ.Ρίτσου 16)

Ξενόγλωσσο Βιβλιοπωλείο (Καζαντζή 25)

Ο Μπάμπης Βελισσάριος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.

Σπούδασε υποκριτική δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς & σκηνοθέτες αρχικά στο θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου (1996) κι εν συνεχεία στη δραματική σχολή Μαίρης Τράγκα Βογιατζή (1997).

Ξεκίνησε μαθήματα μονωδίας με το Γιώργο Ζερβάνο (1997), συνέχισε ως το επίπεδο της δεξιοτεχνίας στην τάξη της Μαρίνας Κρίλοβιτς του ωδείου Athenaeum (1999-2005), πήρε δίπλωμα Μονωδίας με τον Γιώργο Σαμαρτζή (2007) και τέλος έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιέννη με την Elisabeth Hagedorn (2013).

Η επαγγελματική του σχέση με τη μουσική ξεκινά το 1995, όπου, ενώ πηγαίνει ακόμα σχολείο, εργάζεται παράλληλα ως μουσικός και τραγουδιστής σε νυχτερινά κέντρα. Στην πρώτη του μεγάλη συνεργασία με τον Θανάση Πολυκανδριώτη θα εμφανιστεί στην Lisbon EXPO’98 και στη συνέχεια παρέα και με τους Μίμη Πλέσσα και Γιάννη Κούτρα στο Χάραμα της Καισαριανής. Το 1999 εμφανίζεται δίπλα στη Βίκυ Μοσχολιού, μια συνεργασία που τον στιγμάτισε ως τραγουδιστή.

Τον Ιούλιο του 2003 εμφανίζεται ως σολίστ (Μπουζούκι) στο έργο “Ζορμπάς” του Μίκη Θεοδωράκη με την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Βαστίλης των Παρισίων για το φεστιβάλ “Un Violon Sur Le Sable” στη Royan της Γαλλίας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Jérôme Pillement. Τα επόμενα δύο χρόνια ακολουθεί μια σειρά συναυλιών στη Γαλλία, με θέμα το Ρεμπέτικο τραγούδι. Κεντρικός ομιλητής και παρουσιαστής είναι ο σπουδαίος στοχαστής, συγγραφέας και φιλέλληνας Jacques Lacarrière.

Τον Φεβρουάριο του 2005 ερμηνεύει το ρόλο του “Τενόρου Κυνηγού” στην Όπερα Παρωδία “Η κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος” σε μουσική Χαράλαμπου Γωγιού και κείμενο Γιάννη Φίλια, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου, στο θέατρο “Ροές” για 8 παραστάσεις. Τον Μαρτίο του 2005 το έργο ηχογραφείται στο στούντιο Action μια παραγωγή της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Το Νοέμβριο του 2007 ξεκινάει η συνεργασία του με τον Δαυίδ Ναχμία, όταν αποδέχεται πρόταση για γύρισμα στο Studio Odeon για την εκπομπή "Τιμής Ένεκεν". Έκτοτε έχουν συνεργαστεί σε δεκάδες συναυλίες και παραστάσεις ανά την Ελλάδα, προσηλωμένοι στο Ελληνικό τραγούδι της εποχής του μεσοπολέμου, το Ελληνικό Bel Canto ή ρετρό, καθώς επίσης το ευρύτερο ρεπερτόριο του πρώτου μισού του 20ου αιώνα (Ιταλικές καντσονέτες, Γαλλικά & Ισπανικά τραγούδια, Αργεντίνικα Tangos, κ.α.).

Από το 2008 μέχρι σήμερα συμμετέχει σε διαφημίσεις για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο καθώς και σε ψυχαγωγικές εκπομπές (στην υγειά μας) σε ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση.

Τον Δεκέμβριο 2012 ξεκινά η συνεργασία του με τον μαέστρο Αναστάσιο Στρίκο στο στούντιο Ε’ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε μια βραδιά όπερας σε ζωντανή μετάδοση από το Τρίτο πρόγραμμα, εκδήλωση που το Μάρτιο του 2013 θα επαναληφθεί αυτή τη φορά ως Bravissimi Opera Gala στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Η συνεργασία τους θα συνεχιστεί στη Βιέννη (Μάρτιος & Μάιος 2013) αλλά και στη Βαρκελώνη (Νοέμβριος 2014).

Τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια έχει μόνιμη συνεργασία με την Εθνική Λυρική σκηνή ως χορωδός αλλά και ως σολίστ στις Όπερες Die Zauberflöte, Don Giovanni (W.A.Mozart), La Vida Breve (Manuel De Falla), Η φόνισσα (Γεωργίου Κουμεντάκη, βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη), Lucia Di Lammermoor, L' Elisir D' Amore (Gaetano Donizetti), Madama Butterfly, Tosca (Giacomo Puccini), Vespri Siciliani, Il Τrovatore, Aida, La Traviata, Rigoletto (Giuseppe Verdi) συνεργαζόμενος με παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες όπως οι Franco Zeffirelli, Hugo De Ana, Stefano Poda, Graham Vick, Arnaud Bernard, αλλά και σπουδαίους Έλληνες, Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Γιώργος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Λιγνάδης, Σταμάτης Φασουλής και αρχιμουσικούς όπως οι Λουκάς Καρυτινός, Ηλίας Βουδούρης, Μύρων Μιχαηλίδης, Philippe Auguin, Μίλτος Λογιάδης, Γιώργος Πέτρου, κ.α.

Έχει τραγουδήσει στις μεγαλύτερες σκηνές της Ελλάδας όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, τον αρχαιολογικό χώρο Δίου Πιερίας, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τα Αθηναϊκά θέατρα Ολύμπια, Ακροπόλ και Παλλάς, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, την Όπερα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και εκτός Ελλάδος στη διάσημη Musikverein της Βιέννης.

Το καλοκαίρι του 2017 είχε την τιμή να συμμετάσχει ως σολίστ στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για το Μίκη» με 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα σε διεύθυνση μάλιστα του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη στα 92 του χρόνια (ακολούθησε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα).

Την ίδια περίοδο τραγούδησε στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε μια εκδήλωση για τα 8 χρόνια λειτουργίας του, κατόπιν πρόσκλησης του διευθυντή Δημήτριου Παντερμανλή, συνεργαζόμενος με την Ορχήστρα Νέων Δίου και τον πρόεδρο του φεστιβάλ Δίου-Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστο.

Αξίζει να σημειωθεί η ανιδιοτελής προσφορά και σύμπραξή του με ορχήστρες Νέων από την Ελλάδα και την Κύπρο με μοναδικό σκοπό τη στήριξη των νέων μουσικών παράλληλα με τον κοινωφελή σκοπό της κάθε εκδήλωσης. Οι σημαντικότερες συνεργασίες του είναι με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.), την Ορχήστρα Νέων Δίου, το μουσικό σχολείο Βόλου και την Ορχήστρα Νέων Κύπρου με μαέστρο τον Αρχιμουσικό Γιώργο Κουντούρη.

Το 2019 συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου στο σήριαλ «Λόγω Τιμής 20 χρόνια μετά» με το τραγούδι «Όταν όλα περάσουν» σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη. Στη συνέχεια του ανατίθεται ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Φράτε Λεόνε στον «Φτωχούλη του Θεού» όπου παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή. Η συνεργασία τους συνεχίζεται ως σήμερα στον Moby Dick, το σπουδαίο κλασσικό μυθιστόρημα του Herman Melville σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Καπετάνιου Αχαάβ όπου θα ανέβει την 28.02.2020 στο θέατρο Παλλάς.

Το καλοκαίρι του 2020 η συνεργασία του με την Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη γίνεται πιο στενή περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα.

 

Διαβάστηκε 1920 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.