Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:08 πμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 17:23

Καραμανλής: Προτεραιότητα η Παράκαμψη Αμφιλοχίας στο Άκτιο-Αμβρακία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή είχε πρόσφατα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Υποθαλάσσιας Ζεύξης, τις τελευταίες εξελίξεις με την Αμβρακία Οδό, το δρόμο Βόνιτσα-Λευκάδα και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον νομό. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γεώργιος Καραγιάννης και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, κ. Ιωάννης Καρνέσης.

Σε ό,τι αφορά την οδό Άκτιο – Αμβρακία, ο Βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του έργου, με δεδομένο ότι η κοινοτική χρηματοδότηση σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το 2023, ενώ επεσήμανε ότι η διευκόλυνση και η ασφάλεια των οδηγών επιβάλουν την επιδίωξη της ολοκλήρωσής του πολύ νωρίτερα.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι η προκήρυξη νέου διαγωνισμού, η οποία είναι απαραίτητη για να τελειώσει εμπρόθεσμα το έργο, θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 και μάλιστα με κατ’ αποκοπή τίμημα,  ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας  η οποία είναι κατά 70% ολοκληρωμένη.

Σε ό,τι αφορά τον δρόμο Βόνιτσα – Λευκάδας και Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο θα έχει υπογραφεί μέχρι τον Απρίλιο και αμέσως μετά θα εκκινήσει το έργο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 874 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.