Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:51 πμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 14:30

Αγρίνιο – παράταξη Καμμένου για εκτροπή Αχελώου: “Συλλαλητήριο κατά της εκτροπής του Αχελώου”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Να λοιπόν που ένα θέμα, το οποίο είχε κλείσει νομικά (με 6 αποφάσεις του ΣτΕ, και κυρίως την τελευταία υπ αριθμ 26/2014), αλλά και πολιτικά με τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση των ΑΡΙΣΤΩΝ, με τους τοπικούς αντιπροσώπους της να «ποιούν την νήσσαν», το επαναφέρει αδιαφορώντας πλήρως για όλα τα παραπάνω. Και όχι μόνο αυτό. Δρομολογεί τις εξελίξεις για την εκτροπή του Αχελώου, αγνοώντας ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ τους Αιτολοακαρνάνες, τις θέσεις των οποίων δεν ανέχεται ούτε να τις ακούσει. Πώς αλλιώς εξηγείται η καθολική έλλειψη εκπροσώπησης του Νομού στη σύσκεψη που διοργανώθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όμως ΟΛΩΝ των Θεσσαλών εκπροσώπων. Οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν με ανακοίνωσή τους να μας θυμίσουν, ότι όλοι οι παράγοντες κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι, πήραν το μήνυμα, και δύσκολα θα μπορούν να αγνοήσουν την ομόθυμη απαίτηση των Θεσσαλών.

Στον αντίποδα όλων αυτών των ενεργειών, οι δικοί μας κυβερνητικοί βουλευτές δεν εξέδωσαν ούτε μια ανακοίνωση, δεν εξέφρασαν την παραμικρή αντίδραση και αντίλογο δια του θεσμικού τους ρόλου. Φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένοι από τα υπόλοιπα και σημαντικά που έχουν πετύχει για το νομό (Πανεπιστήμιο, σύνδεση με την Ιόνια οδό, τιμές ελαιοπαραγωγών, μείωση ανεργίας στο νομό κλπ). Το ίδιο δυστυχώς πράττει μέχρι στιγμής τόσο η Περιφέρεια όσο και η Μητρόπολη Αιτ/νίας με το τόσο σοβαρό για το μέλλον της Αιτωλοακαρνανίας και του κλίματος θέμα.
Η παράταξή μας, συντασσόμενη πάντα με τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, αλλά και με τις θέσεις της συντονιστικής επιτροπής φορέων Αιτωλοακαρνανίας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο κείμενο-απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης, θέσεις που κατά την άποψή μας οφείλουν να συνυπογράψουν το σύνολο των επιστημονικών φορέων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των ενώσεων αγροτών και κτηνοτρόφων, της Μητρόπολης Αιτ/νίας και φυσικά οι Δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές του Νομού όλων των κομμάτων, ΚΑΛΕΙ όλους τους παραπάνω να συντονιστούμε και να οργανώσουμε ΑΜΕΣΑ συλλαλητήριο κατά της εκτροπής του Αχελώου, κινητοποιώντας όλο τον πληθυσμό του Νομού.
Επιτέλους να πάψουμε πιά ως πόλη και ως νομός να περιμένουμε το επόμενο πλήγμα. Να αρχίσουμε, ορθώνοντας το ανάστημά μας, να θέτουμε και να κατακτούμε στόχους.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 975 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.