Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 23:59

Δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου με μοναδικό θέμα το περιβαλλοντικό τέλος της ΔΕΥΑ- Χωρίς την εκτροπή του Αχελώου η ημερήσια διάταξη (Τρι 21/1/2020)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mε μοναδικό θέμα την «έγκριση περιβαλλοντικού κόστους και κόστους πόρου για την λεκάνη απορροής ποταμού Αχελώου» (και εισηγητή τον Κ.Κιτσοπάνο,αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ που έλαβε σχετική απόφαση ) συνεδριάζει για πρώτη φορά το 2020 το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020.

Τα θέμα επανέρχεται στην ατζέντα αν και είχε συζητηθεί σε παλαιότερη συνεδρίαση όταν και αποφασιστηκε ομόφωνα να μην επιβληθεί το τέλος.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά οι ΔΕΥΑ υποχρεούνται με κοινοποίηση αποφάσεων των κατά τόπους Διευθύνσεων Υδάτων να εφαρμόσουν στα τιμολόγιά τους το Περιβαλλοντικό Τέλος, το οποίο υπολογίζεται βάσει των κυβικών που καταναλώνει ο τελικός καταναλωτής. Η ΔΕΥΑ μέσω τον λογαριασμών θα εισπράττει το τέλος και θα το αποδίδει στο Πράσινο Ταμείο.

Ωστόσο απορίες προκαλεί το γεγονός πως η δημοτική αρχή δεν δράττεται της ευκαιρίας να θέσει στην ατζέντα και το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Μια επικαιροποιημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα ήταν χρήσιμη στον αγώνα ενάντια στις μεθοδεύσεις για την επανεκκίνηση των έργων της εκτροπής.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1286 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.