Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:13 πμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 23:58

Εκτροπή Αχελώου: Γιατί δεν ζητάμε να πάρει επίσημα θέση η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αφού οι Θεσσαλοί καλλιέργησαν πολύ έξυπνα και μεθοδικά το άνοιγμα εκ νέου του ζητήματος της εκτροπής του Αχελώου τώρα μας κλείνουν και το μάτι  για το τι πρέπει να κάνουμε.

Από την τελευταία σύσκεψή τους με διάφορους κυβερνητικούς μάθαμε ότι ο εκεί Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός στην ουσία μας έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε: να αφήσουμε το νερό να πάει (μερικώς;)στην Θεσσαλία και να ζητήσουμε ανταποδοτικά.

Αυτό δεν σημαίνει η φράση «οι Αιτωλοακαρνάνες θα έχουν τα κλειδιά και θα αποφασίζουν για το που πάει το νερό»; Ή μήπως καταλάβαμε λάθος; Ο άνθρωπος, να μην κοροϊδευόμαστε, αυτό εννοεί. Μας λέει ότι το νερό μπορεί  να πάει εκεί μόνο αν εμείς δεν φέρνουμε εμπόδια και μας παρέχει την  ικανοποίηση της διαχείρισης ξέροντας ότι για να το κάνουμε αυτό πρέπει να μπούμε σε κάποιου είδους παζάρι. Πολύ ωραία.

Άρα, αν εμείς στην Αιτωλοακαρνανία δεν το θέλουμε κάτι τέτοιο κι έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα πάει ούτε σταγόνα νερό προς την Θεσσαλία, πρέπει να εξηγήσουμε ότι δεν διαπραγματευόμαστε για κανέναν λόγο. Παρότι, λοιπόν, δεν φαίνεται να το έχουμε πάρει τόσο ζεστά το όλα ζήτημα-κρίνοντας κι από το ότι δεν είναι το θέμα στην ατζέντα του επόμενου δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου-, υπάρχει μια πρόταση πάνω στο ζήτημα.

Μήπως πρέπει να ενεργοποιήσουμε την επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Η κ. Σακελλαροπούλου ήταν εισηγήτρια στο ΣτΕ κατά της εκτροπής του Αχελώου αυτό είναι γνωστό. Είναι εκλεκτή του τωρινού πρωθυπουργού και σε λίγες μέρες θα εκλεγεί ΠτΔ, γνωστό κι αυτό. Γιατί δεν συντάσσεται μια ανοιχτή επιστολή από τους φορείς και τους αιρετούς της Αιτωλοακαρνανίας λοιπόν, που να την καλεί να πάρει θέση; Δεν χρειάζεται καν να περιμένουνε να εκλεγεί επισήμως, εμείς να γίνουν γνωστές οι θέσεις μας θέλουμε, σωστά; Κάτι τέτοιο θα έχει απείρως μεγαλύτερη επίδραση και διασπορά από ένα ακόμη νερόβραστο ψήφισμα.

Γιατί να μην γίνει μια ανοιχτή πρόσκληση που θα πάει παντού στα ΜΜΕ και τα υπουργεία., όπου οι αυτοδιοικητικοί της Αιτωλοακαρνανίας θα την καλούν να μείνει πιστή σε όσα έχει πει για την Εκτροπή, ως η αυριανή Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αφού έχει και ιδιαίτερες οικολογικές ευαισθησίες, όπως λέγεται, τις οποίες μοιράζεται μάλιστα με τον σημερινό πρωθυπουργό, πάλι όπως λέγεται…

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 4331 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.