Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:48 πμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 22:53

Παναιτωλικός - Λαμία 1-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναιτωλικού, ο Ντάουντα κέρδισε το πέναλτι στο 94', σκόραρε και έσωσε τον βαθμό (1-1) κόντρα στην Λαμία που κρατούσε μια πολύτιμη νίκη στα χέρια της. Δοκάρι για τους Αγρινιώτες ο Άλβαρεζ.

Φινάλε γκραν γκινιόλ είχαμε στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε «δυνατά» αλλά έμεινε πίσω στο σκορ και ενώ η Λαμία έδειχνε έτοιμη να φύγει με μία πολύτιμη νίκη, στις καθυστερήσεις ο Ντάουντα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Τζανακάκη, Σιένστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσιγγάρα, Ντάλσιο στον άξονα, τους Ντίας, Ρόσα στα άκρα και τον Αλβαρεζ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπαϊροβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, τους Ασίγκμπα, Πλιάτσικα, Αντέτζο, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σκόνδρα, Δημούτσο, Μπεχαράνο στον άξονα, τους Ρόμανιτς, Σάλιακα στα άκρα και τον Καραμάνο «9αρι».

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο με το... πόδι στο γκάζι. Ο Αλβαρεζ «κυριαρχούσε» στο χώρο της μεσαίας γραμμής και μόλις στο 2' «άγγιξε» το γκολ όταν το σουτ του αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Ο ίδιος απείλησε στο 10', ο Ρόσα στο 16', οι δυο τους «πρωταγωνίστησαν» στη χαμένη ευκαιρία του 19', ενώ τα «καναρίνια» πατούσαν καλύτερα, έβγαζαν συνδυασμούς και έφταναν μέχρι τα καρέ των αντιπάλων τους. Οι οποίοι μετά το ημίωρο άρχισαν να ισορροπούν τον αγώνα και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία. Στο 42' ο Ρόμανιτς έκανε τη σέντρα και ο Μπεχαράνο με κεφαλιά «νίκησε» τον Κνετ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του. Ο Βολιβιανός δεν πανηγύρισε καθώς στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των γηπεδούχων και το χρονικό σημείο που «χτύπησε», αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Με το 1-0 υπέρ της, στην «εξίσωση» της Λαμίας μπήκε ο όρος διαχείριση. Στο δεύτερο μισό πρόσεξε τα μετόπισθέν της, ο Παναιτωλικός κρατούσε μεν μπάλα, όμως δεν απείλησε ουσιαστικά. Μάλιστα εκείνη με τον Βασιλόγιαννη (71') απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία του 90λεπτου. Ετσι μπήκαμε στις καθυστερήσεις και φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό τους, όταν ο Ντάουντα «τσίμπησε» την μπάλα προ του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο ίδιος, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναιτωλικού, ευστόχησε από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

MVP: Ο Ντάουντα. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναιτωλικού «κέρδισε» πέναλτι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε σε φάση που «κυνήγησε» ο ίδιος και ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του MVP.

Στο ύψος του: Οι Αλβαρεζ, Θεοδωρόπουλος. Ο πρώτος ήταν πάρα πολύ δραστήριος, είχε δοκάρι και έφτιαξε φάσεις. Ο δεύτερος ναι μεν έκανε το πέναλτι στις καθυστερήσεις, αλλά στο πρώτο ημίωρο όπου η Λαμία δέχθηκε πίεση, αντέδρασε σωστά σε 4 περιπτώσεις και κράτησε το μηδέν.

Αδύναμος κρίκος: Οι Ντάλσιο, Αντέτζο. Ο πρώτος «έχασε» τον Μπεχαράνο στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Βολιβιανός, ενώ ο Ντάουντα βγήκε στην πλάτη του δεύτερου και «κέρδισε» το πέναλτι.

Η γκάφα: Ο Παναιτωλικός δεν εκμεταλλεύτηκε τς στατικές φάσεις που κέρδισε. Είχε διψήφιο αριθμό κόρνερ και πολλά φάουλ γύρω από την περιοχή της Λαμίας, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από αυτά.

Το «στραγάλι»: Ο Τζήλος σωστά καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού, όμως δεν απέβαλε στο 55' τον Τζανακάκη με δεύτερη κίτρινη, σε τράβηγμα επί του Καραμάνου.

Το «ταμείο» του gazzeta.gr: Ο Παναιτωλικός ναι μεν είχε περισσότερες ευκαιρίες, δοκάρι, αλλά ισοφάρισε δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ετσι και η Λαμία δικαιούται να διατηρεί παράπονα από τον παράγοντα τύχη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Τζανακάκης (56' Ταχάρ), Κέβιν, Σίεστεντ, Γιοβάνοβιτς, Τσιγγάρας, Ντάλσιο (60' Ντουάρτε), Ντίας, Ρόσα, Μπαΐροβιτς (72' Ντάουντα), Αλβαρεζ.

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος (90'+4' Σασί),Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (90'+2' Βύντρα), Ασίγκμπα, Καραμάνος, Σάλιακας (70' Βασιλόγιαννης)

gazzeta.gr

 

Διαβάστηκε 1672 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.