Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 10:04

Η προϊστορία του Παναιτωλικός – Λαμία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με νωπή τη χαρά της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναιτωλικός και η Λαμία επιστρέφουν στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, ενώ η Λαμία θα είναι για  τέταρτη φορά στη φάση αυτή, μάλιστα για τρίτη διαδοχική!

Ο Παναιτωλικός
Η ομάδα του Αγρινίου ξεκόλλησε από την τελευταία θέση με το τέλος του 2019, αλλά οι δύο ήττες με το νέο έτος την έφεραν 10 βαθμούς από την 12ηθέση, που είναι και θέση παραμονής. Βασικός στόχος πλέον είναι να μείνει πάνω από τον Πανιώνιο και να προσπαθήσει να πλησιάσει κάποια ομάδα.

Η νίκη είναι κάτι δύσκολο για τον Παναιτωλικό, καθώς και στο Κύπελλο με δύο ισοπαλίες με τον Πανιώνιο προκρίθηκε. Νίκησε για πρώτη και τελευταία φορά στο πρωτάθλημα πριν από τα Χριστούγεννα τον ΟΦΗ.

Έχει πετύχει μόλις τρία γκολ στα οκτώ  τελευταία παιχνίδια, σκοράροντας σε δύο από αυτά. Έχει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 11 γκολ.

Ο Παναιτωλικός εντός έδρας

Έχει πέντε ήττες, τις περισσότερες στο πρωτάθλημα μαζί με τον Πανιώνιο. Δεν είχε νίκη στα επτά πρώτα, μέχρι να νικήσει τον ΟΦΗ. Είναι η μοναδική νίκη του στα 12 τελευταία στην έδρα του, επεκτείνοντας και πέρσι.

Έχει σκοράρει μόνο σε ένα από τα πέντε τελευταία στην έδρα του, αυτό με τον ΟΦΗ. Δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στα έξι τελευταία.

Ο Παναιτωλικός μαζί με τη Λαμία είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν ακόμα προηγηθεί στο ημίχρονο σε κάποιο παιχνίδι της έδρας τους. Ο Παναιτωλικός έχει επτά ισόπαλα και δύο ημίχρονα που ήταν πίσω στο σκορ.

Η Λαμία

Η ομάδα της Φθιώτιδας απώλεσε το αήττητο της έδρας της την περασμένη Κυριακή από τον Ολυμπιακό. Έστω με αγωνιώδη τρόπο την Τετάρτη απέκλεισε τα Τρίκαλα και μπήκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα έξι τελευταία επίσημα, τέσσερα στο πρωτάθλημα. Από τις αρχές Νοέμβρη έχει παίξει 10 αγώνες πρωταθλήματος και 14 επίσημους, χάνοντας μόνο δύο, από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Δημιουργεί εντυπωσιακή παράδοση παίζοντας με ομάδες της περιφέρειας. Στη σεζόν έχει χάσει μόνο από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ μέσα στο 2019 είχε άλλη μια ήττα, τον Φεβρουάριο στην έδρα της από τον σημερινό της αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Στα τρία χρόνια που παίζει στην κατηγορία έχει μόνο τέσσερις ήττες από ομάδες της περιφέρειας, δύο από τον Παναιτωλικό και από μια από Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης.

Η Λαμία εκτός έδρας

Αφού έχασε και τα τέσσερα πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της, έκανε μόνο μια ήττα στα πέντε τελευταία, αυτή από τον Παναθηναϊκό. Έκανε ακόμα δύο νίκες σε Λάρισα και Νέα Σμύρνη, ενώ έχει και δύο ισοπαλίες, από Άρη και Ατρόμητο.

Στο Αγρίνιο δίνει το 40ο παιχνίδι της εκτός έδρας για τη Super League, έχοντας ως τώρα επτά νίκες, 13 ισοπαλίες και 19 ήττες.

Μεταξύ τους

Ο Παναιτωλικός δεν έχει χάσει από τη Λαμία στους πέντε αγώνες που έχουν δώσει για τη Super League. Για να βρει κανείς νίκη της Λαμίας, πρέπει να γυρίσει 15 χρόνια πίσω, όταν για την Γ’ Εθνική νικούσε με 1-0 (90’ σουτ Επίσκοπος).

Τον Οκτώβρη ο Παναιτωλικός πήρε στη Λαμία τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα με το 0-0, ενώ εκεί είχε νικήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2019 με 2-0, χαλώντας τότε στη Λαμία το εντυπωσιακό σερί τεσσάρων νικών που είχε στην έδρα της.

Το περσινό 2-2 στο Αγρίνιο είχε εντυπωσιακή εξέλιξη μέχρι το τέλος, ενώ και η προπέρσινη νίκη  του Παναιτωλικού ήταν δύσκολη και επιτεύχθηκε με πέναλτι του Μοράρ στο 75’.

Η Λαμία έχει πετύχει τέσσερα γκολ στα παιχνίδια τους, όλα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός επτά, τα τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο.

Πρόσωπα

Ο Απόστολος Μάντζιος έχει βρεθεί στο Αγρίνιο ως προπονητής πέντε φορές για το πρωτάθλημα.

Έχει χάσει τις τέσσερις, την τελευταία μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο με 5-0, ως προπονητής του Πανιωνίου. Η μοναδική του νίκη ήταν τον Μάρτιο του 2015, όταν ως προπονητής του Λεβαδειακού νικούσε 1-0.

Ο Μάκης Χάβος βρέθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του στον Παναιτωλικό και θέλει μια ακόμα νίκη για να φτάσει τις 50 σε πρωταθλήματα στον πάγκο του.

Η ιστορία
Νίκες Παναιτωλικού: 2
Ισοπαλίες: 3

Νίκες Λαμίας: 0

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 1
Ισοπαλίες: 1

Νίκες Λαμίας: 0

Στον πρώτο γύρο
07.10.2019: Λαμία – Παναιτωλικός 0-0

Πέρσι
24.09.2018: Παναιτωλικός – Λαμία 2-2
(27’ σουτ  Μάζουρεκ, 88’ σουτ Μανά – 74’ σουτ Επστάιν, 90’ σουτ Αντέτζο. Ο Κυριακίδης απέκρουσε πέναλτι του Μαστούρ).

slgr.gr

Διαβάστηκε 1698 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.