Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:31 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 20:01

H πορεία της μαθητείας την τελευταία τριετία στην Αιτωλοακαρνανία και την Δυτική Ελλάδα (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποίησε την διάκριση σχετικά με το «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η υποστήριξη του ΕΚΤ ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια EUR στο πλαίσιο των έργων που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο.

Αναφορικά με την πορεία του θεσμού της Μαθητείας την τελευταία τριετία στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, έχουν αναρτηθεί στατιστικά – συγκριτικά στοιχεία με εξαιρετικά θετικό πρόσημο για την λειτουργία της Μαθητείας κατά τα τρία τελευταία σχολικά έτη, στον ιστότοπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.Δ.Ε.) (http://pdede.sch.gr/2019/12/17/i-mathiteia-stin-p-d-e-dytikis-elladas-tin-trietia-2017-2020/).

Ο αριθμός των μαθητευομένων στην εφετινή Φάση Δ’ της Σχολικής περιόδου 2019-2020 στην Δυτική Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με την Φάση Β’ (2017-2018) και αύξηση της τάξης του 7% σε σχέση με την περσινή Φάση Γ’ (2018-2019), όπως εμφανίζεται ενδεικτικά στο πρώτο γράφημα.

Αναφορικά με την διαφορά στον αριθμό μαθητευομένων μεταξύ της Φάσης Δ’ και της Φάσης Γ’ (στο δεύτερο γράφημα) είναι αξιοσημείωτη η παρατήρηση ότι η Π.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας είναι η μοναδική στην επικράτεια όπου σημειώθηκε θετική διαφορά αριθμού μαθητευομένων (+29) οι οποίοι θα επωφεληθούν επαγγελματικά από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα της Μαθητείας.

“Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας, σε περιφερειακό επίπεδο,στο σύνολο των εμπλεκομένων συναδέλφων εκπαιδευτικών,εποπτών και διευθυντών σχολικών μονάδων που υλοποιούν«Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας» καθώς και στους υπεύθυνους των Δ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Δ.Δ.Ε. Αχαΐας και Δ.Δ.Ε. Ηλείας και το σύνολο των μαθητευομένων και των οικογενειών τους όπως και στα στελέχη αντίστοιχα των αντίστοιχων δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά, αγκάλιασαν και στήριξαν τον θεσμό. Και βέβαια στην Προϊσταμένη και το Προσωπικό του Τμήματος Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. και Μάθησης στο χώρο εργασίας της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΑΙΘ για την διοικητική υποστήριξη.

Δίπλας Κωνσταντίνος

Ο.Υ.Μ. – Υπεύθυνος Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητεία ΕΠΑ.Λ.

Π.Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

 sinidisi.gr

Διαβάστηκε 871 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.