Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:52 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 17:17

Συντονίζονται και ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το βράδυ της Κυριακής στο Κεφαλόβρυσο οι βασικές αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των Αιτωλοακαρνάνων αγροτοκτηνοτρόφων χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο του μπλόκου  

Σειρά συσκέψεων οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας με αποκορύφωση αυτή της Κυριακής στις 19.00 στην οποία οι αγρότες του νομούς αναμένεται να αποφασίσουν  για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, χωρίς μάλιστα να αποκλείουν και την οργάνωση μπλόκου!

Εκτός από τις ήδη προγραμματισμένες συσκέψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας σε Κατούνα και Μοναστηράκι και την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της  AGROTIKA στην Θεσσαλονίκη, οι αγρότες της περιοχής αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια σύσκεψη ακόμη στον Αστακό το πρωί της Κυριακής κυρίως με κτηνοτρόφους και ακόμη μία στις 19.00 στο Κεφαλόβρυσο στην οποία θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων που συμμετείχαν.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης: «επικρατεί αναβρασμός στους αγροτοκτηνοτροφικούς κύκλους της Αιτωλοακαρνανίας εδώ και καιρό. Κατά διαστήματα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχαν συναντήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού, τόσο αγροτών, όσο και κτηνοτρόφων, αλλά και συνολικές και από τους δύο κλάδους. Την Κυριακή το βράδυ θα αποφασίσουμε στο Κεφαλόβρυσο τι θα γίνει. Είμαστε διατεθειμένοι να κινηθούμε ανάλογα με τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας στο νομό  χωρίς να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μπλόκου».

Τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα με τον κ. Κοτοπούλη είναι πολλά, αλλά εκ των βασικότερων είναι: «οι χαμηλές τιμές που δίνουμε τα προϊόντα μας, όπως λ.χ. ελιές, γάλα, λάδι, κρέας, η τεράστια καθυστέρηση των ελεγκτών του ΕΛΓΑ να προβούν σε εκτιμήσεις για ζημιές που έχουν γίνει το 2019, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ και στον ΕΦΚΑ, το μεγάλο κόστος παραγωγής που μας επιβαρύνει, λ.χ. το κόστος των λιπασμάτων, του αγροτικού πετρελαίου κλπ. Λόγοι, δηλαδή, που έχουν οδηγήσει στο να μην έχουμε την δυνατότητα να παράξουμε και να ζήσουμε, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε απέναντι στις υποχρεώσεις μας ως οικογενειάρχες και φορολογούμενοι πολίτες».

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 925 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.