Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:53 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 14:55

Σπήλιος Λιβανός "...Η Κυβέρνηση της Ν.Δ είναι η πρώτη κυβέρνηση που λειτουργεί με βάση την αξιολόγηση και τα αποτελέσματα και απο αυτά θα κρίνεται.."

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις θέσεις της κυβέρνησης επί σημαντικών ζητημάτων της επικαιρότητας ανέπτυξε ο Σπήλιος Λιβανός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

Ο Σπήλιος Λιβανός ανέδειξε «ότι η Κυβέρνηση ΝΔ είναι η πρώτη κυβέρνηση που λειτουργεί με βάση την αξιολόγηση και τα αποτελέσματα και από αυτά θα κρίνεται». Ως προς τη βία εις βάρος των αστυνομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος καταδίκασε εντόνως τέτοιες πρακτικές  λέγοντας χαρακτηριστικά «Το να πετάς μπάζα πάνω στους εργαζομένους την ώρα που κάνουν τη δουλειά τους δεν είναι «πλημμεληματάκι» Παράλληλα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας ότι «η λογική της ΝΔ είναι να κυβερνά με τον Χρυσοχοΐδη, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο».

Ως προς το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο Σπήλιος Λιβανός ανέδειξε την σημασία του αφού «διεθνοποιήθηκαν τα ζητήματα, τα οποία έχουμε εμείς με την Τουρκία και την παράνομη δραστηριότητα που ασκεί, επαναβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις με τη μεγάλη σύμμαχο χώρα, και με τον πιο πανηγυρικό τρόπο εδραιώθηκε η αίσθηση της συνεργασίας στον αμυντικό τομέα μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ» .

Ως προς το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε ότι «το κυβερνητικό σχέδιο προχωρά με γοργούς ρυθμούς και η αλλαγή στην πολιτική είναι δεδομένη.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τρίπτυχο που λειτουργεί η νέα κυβέρνηση, δηλαδή η αυστηροποίηση, η επιτάχυνση κι η διεθνοποίηση σιγά- σιγά θα αρχίσει να παράγει αποτελέσματα.»
Για τον εκλογικό νόμο ο Σπήλιος Λιβανός ανέφερε ότι «η  αλλαγή του εκλογικού νόμου ήταν καθαρή και ξάστερη προεκλογική εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Μια πρόταση που αφορά στη κυβερνησιμότητα ,στη λογική ατάραχου πολιτικού κύκλου και στη πίστη στη λαϊκή βούληση. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εκλέγονται με συγκεκριμένο πολιτικό λόγο, να ολοκληρώνουν το πολιτικό τους κύκλο, και στην συνέχεια να κρίνονται από τον ελληνικό λαό.  Το κάνουμε άμεσα, στην αρχή της τετραετίας, έτσι ώστε να μη μας κατηγορήσει κανείς και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζουμε με τον εκλογικό νόμο όπως ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στα πράγματα». Γιατί τόνισε ο Σπήλιος Λιβανός «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με το μπόνους των 50 εδρών και όταν έπεσε δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις θυμήθηκε ότι είναι αριστερό κόμμα, και ψήφισε την απλή αναλογική.»  Παράλληλα, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».
Τις ανωτέρω θέσεις ανέπτυξε ο Σπήλιος Λιβανός:

  1. Την Δευτέρα 13.01.2020 στο «Πρακτορείο 104,9 FM» στην εκπομπή «Την ίδια ώρα» των δημοσιογράφων Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου
  2. Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» στο Πρώτο Πρόγραμμα με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου

τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις 6» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Ιωάννη Πιτταρά

 

Διαβάστηκε 2326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/