Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:01 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 10:15

ΣΥΡΙΖΑ για εκτροπή Αχελώου: Η Κυβέρνηση επαναφέρει μια εφιαλτική περιβαλλοντική και αναπτυξιακή «κανονικότητα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς τις καταστροφικές της πολιτικές σε όλα τα επίπεδα. Ο παραλογισμός των καταστροφικών σχεδίων εκτροπής του Αχελώου που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και σφραγίστηκαν ερμητικά από την κυβέρνηση Σύριζα, επανέρχεται ως φάρσα.

Η ρεβανσιστική διάθεση της παρούσας κυβέρνησης σε συνδυασμό με παρασκηνιακές επιχειρηματικές συμφωνίες, επιχειρούν να επαναφέρουν μια εφιαλτική περιβαλλοντική και αναπτυξιακή «κανονικότητα». Η επιστροφή δεκαετίες πίσω συντελείται από την κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο στο ύφος αλλά και στην ουσία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει την Πέμπτη 16/1 ένα τραγελαφικό σκηνικό «διαβούλευσης» με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών, του περιφερειάρχη, δημάρχων και φορέων της Θεσσαλίας, με αντικείμενο την «απεμπλοκή του έργου του Αχελώου και η υλοποίηση του», αδιαφορώντας επιδεικτικά για το υφιστάμενο σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής των ποταμών της Θεσσαλίας όπου απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην εκτροπή.

Αναρωτιόμαστε οι Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές, δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης τι έχουν να πουν. Θα συμμετέχουν στην κωμικοτραγική «διαβούλευση» ή αποκλείστηκαν όπως ο πρωθυπουργός από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη;

Στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου δεν χωράνε κομματικές ή τοπικιστικές αντιπαραθέσεις. Είναι ζήτημα μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας που ενώνει όλη την κοινωνία η οποία και θα την αποτρέψει.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1544 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/