Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:37 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 21:18

“Business” για τρεις τα υδροπλάνα: Σχέδια που έρχονται από Μεξικό, Καναδά, Γερμανία κι Ελβετία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τρεις εταιρείες με εμπειρία στις αερομεταφορές είναι έτοιμες να εγκαινιάσουν τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων, στη χώρα μας, που αρχικά θα ξεκινήσουν από τα νερά του Ιονίου, αφού ο χρόνος για την αδειοδότηση λειτουργίας των πρώτων υδατοδρομίων είναι θέμα ημερών.

Πρόκειται για την Κ2 Smart Jet και διακριτικό τίτλο Air Waves του Ανδρέα Καροτσιέρη, την Eagle Sea Planes του Ελληνομεξικανού Ρικάρδο Φαρία-Νικολόπουλου και μία ακόμη εταιρεία, που, καθώς βρίσκεται υπό σύσταση, το όνομά της θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Η νέα εταιρεία, θα δημιουργηθεί με γερμανικά κι ελβετικά κεφάλαια, αφού στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχει και μία γερμανική τράπεζα. Διαχειριστής και μέτοχος στην νέα εταιρεία, είναι Έλληνας επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο και μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ Γερμανίας και Θεσσαλονίκης.

Ατύπως οι εταιρείες έχουν αποφασίσει ποια είναι τα λιμάνια, από όπου θα «πετάξουν» τα πρώτα τους υδροπλάνα. Καθώς δε, ο χρόνος για την αδειοδότηση λειτουργίας των πρώτων υδατοδρομίων είναι θέμα ημερών, οι εταιρείες ετοιμάζονται «πυρετωδώς» για να δημιουργήσουν τις υποδομές και να οργανώσουν το στόλο των υδροπλάνων τους.

Η Air Waves εστιάζει στο Ιόνιο

Ο Ελληνοκαναδός Α. Καροτσιέρης της Κ2 Smart Jet (Air Waves) έχει εντοπίσει τα υδροπλάνα του στόλου του στον Καναδά και έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους πιλότους και τους μηχανικούς που θα στελεχώσουν το δυναμικό της εταιρείας του. Το ενδιαφέρον του πιλότου και ιδιοκτήτη της K2 Smart Jet εστιάζει στο Ιόνιο, από όπου αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πτήσεις, καθώς τα υδατοδρόμια σε Κέρκυρα Παξούς και Πάτρα έχουν ήδη αδειοδοτηθεί.

Από το Μεξικό στην Πάτμο η Eagle Sea Planes

Ο Ελληνομεξικανός Ρ. Νικολόπουλος διαθέτει μία αεροπορική εταιρεία με έδρα στην Αμερική, την Eagle Sea Planes, που δραστηριοποιείται στη μεταφορά μεγάλων φορτίων. Στην Ελλάδα ζουν η κόρη του και ο γιος του, ενώ ο ίδιος δεν έχει κόψει ποτέ τους δεσμούς του με την πατρίδα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, για την νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα με τα υδροπλάνα, επισκέπτεται ακόμα πιο τακτικά τη χώρα μας, μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ Αμερικής, Μεξικού κι Ελλάδας.

Με καταγωγή από την Πελοπόννησο, ο Ρ. Νικολόπουλος θα επιδιώξει να εξασφαλίσει πτήσεις από και προς την Πάτμο, καθώς ο ίδιος διατηρεί δεσμούς με το νησί, ενώ, ο γιος του έχει αποκτήσει μία μεγάλη έκταση με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας. Ενεργό ρόλο στην αεροπορική εταιρεία, που στην Ελλάδα, λειτουργεί ήδη γραφείο στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έχει αναλάβει η κόρη του. Εκτός από την Πάτμο, πρωταγωνιστικό ρόλο θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει και στα 33 υδατοδρόμια, (18 στις Κυκλάδες και 15 στα Δωδεκάνησα) που, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας για να αδειοδοτηθούν.

Γερμανοί και Ελβετοί «βλέπουν» Βόρεια Ελλάδα, Σποράδες και Αργοσαρωνικό

Όσον αφορά τον τρίτο «παίκτη», το γερμανοελβετικό fund που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά υδροπλάνων, πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας, που θα αναλάβει τη διαχείριση της νέας εταιρείας στην Ελλάδα, εστιάζει το ενδιαφέρον του στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της επιχειρηματικής δραστηριότητας που αναπτύσσει στη Θεσσαλονίκη. Με το στόλο που θα δημιουργήσει η νέα εταιρεία θα επιδιώξει να «ενώσει» με δρομολόγια υδροπλάνων τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τις Σποράδες. Την ίδια στιγμή μελετά και τα δρομολόγια από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες, Αίγινα και Πόρο).

newsit.gr

 

Διαβάστηκε 947 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα