Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:12 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 21:01

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου και προνοιακά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η τελευταία πληρωμή πριν την εφαρμογή του νέου Νομοσχεδίου

Στις 24 Ιανουαρίου αναμένεται να πληρωθούν τα αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και στις 27 Ιανουαρίου το επίδομα παιδιού, το ΚΕΑ, το επίδομα ενοικίου και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με το Dikaiologitika.gr.

Η πληρωμή αυτή θα είναι η τελευταία πριν την εφαρμογή της διάταξης του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη 14/1 και ορίζει ότι όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Ειδικότερα θα καταβληθούν:

– στις 27 Ιανουαρίου το Επίδομα Παιδιού σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση Α21 από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

– στις 24 Ιανουαρίου τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιανουαρίου.

– στις 27 Ιανουαρίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

– Στις 27 Ιανουαρίου τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών.

– Στις 27 Ιανουαρίου το Επίδομα ενοικίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Δεκεμβρίου.

Τι προβλέπει το νέο Νομοσχέδιο

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα και θα είναι η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Έτσι το 2020 το επίδομα παιδιού Α21, το επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα, την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2020 διαμορφώνονται ως εξής:

– 28 Φεβρουαρίου
– 31 Μαρτίου
– 30 Απριλίου
– 29 Μαΐου
– 30 Ιουνίου
– 31 Ιουλίου
– 31 Αυγούστου
– 30 Σεπτεμβρίου
– 30 Οκτωβρίου
– 30 Νοεμβρίου
– 31 Δεκεμβρίου

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστηκε 1053 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.