Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:20 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 20:30

4ο ΓΕΛ Αγρινίου: Πρότυπο σχολικό κέντρο εκπαίδευσης εφαρμογών τεχνολογιών σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης σε κτήρια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

φωτο: Ο Σοφοκλής Μακρίδης

Η Πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Καθηγήτρια Παναγιώτα Μιχαλακάκου & ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Υλικών και Ενέργειας του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Αναπληρωτής Καθηγητής Σοφοκλής Μακρίδης υπέβαλλαν πρόγραμμα χρηματοδότησης στην 3η Προκήρυξη Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία», «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης» ένα πρόγραμμα για να εφαρμοστεί πιλοτικά στο σχολικό συγκρότημα του 4ου ΓΕΛ Αγρινίου (Δρ. Ευάγγελος Καρανάσος).

Τίτλος Πρότασης: Πρότυπο σχολικό κέντρο εκπαίδευσης εφαρμογών τεχνολογιών σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης σε κτήρια.

Ακρωνύμιο Πρότασης:nZEB

Περίληψη Πρότασης:Μεγάλη πρόοδο έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα του  Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και της Εξοικονόμησης Ενέργειας των κτιρίων. Εντούτοις, ο τομέας αναμένεται να συνεχίσει να αποτελεί έναν χώρο υψηλής τεχνολογικής έντασης και καινοτομίας, τόσο γιατί εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς επίτευξη του στόχου για την μετατροπή όλων των κτιρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κτίρια nZEBμέχρι το 2050, όσο και γιατί η 4η βιομηχανική επανάσταση που ξεκίνησε να συντελείται, αναμένεται να προσδώσει νέα εργαλεία και υλικά ευφυούς Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και Εξοικονόμησης Ενέργειας στα κτίρια.

Στο συγκεκριμένο έργο προτείνεται η δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας στο σχολικό συγκρότημα του 4ου ΓΕΛ Αγρινίου. Το κέντρο ως σκοπό θα έχει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μαθητών, φοιτητών και καθηγητών Μ.Ε. στην εφαρμογή τεχνολογιών ενεργειακού σχεδιασμού και εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια. Η υλοποίηση του κέντρου έγκειται στην δημιουργία δύο πρότυπων αιθουσών σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης συνδεδεμένων με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα και ένα σύστημα παθητικού δροσισμού και εξοπλισμένων με συστήματα καταγραφής παραμέτρων, έναν εκθεσιακό χώρο παρουσίασης των βασικών αρχών εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια και ηλεκτρικές συσκευές καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ένα εργαστήριο μετρήσεων και κατασκευών.

Λέξεις κλειδιά:Κτήρια σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειας, Θερμομόνωση, Ηλεκτρονικά Χαμηλής Ισχύος, Ενεργειακά Αποδοτικές Τεχνολογίες.

nearZeroEnergyBuildingsnZEB, Energy Saving, Renewable Energies, Heat Insulation,LowPowerElectronics, EnergyEfficientTechnologies.

Θεματική 1:Κόμβοι Έρευνας & Καινοτομίας στην Εκπαίδευση.

Χρονική Διάρκεια έργου:18 μήνες

Προϋπολογισμός έργου: (100000 €)

Φορέας Υποδοχής: Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Συνεργαζόμενος Φορέας: Κριμάτογλου ΑΕ, 4ο ΓΕΛ Αγρινίου

Μέλη Ομάδας Έργου: ΜιχαλακάκουΠαναγιώτα(ΔΕΠ), Μακρίδης Σοφοκλής(ΔΕΠ), Δρ. Ευάγγελος Καρανάσος, Κωνσταντίνα Φουρνιώτη, Ευάγγελος Σιάμος, Ευσταθία Χρήστου, Φωτεινή Γκάβαλου, ΝεκτάριοςKριμάτογλου, Λάζαρος Κριμάτογλου.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1040 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.