Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 17:42

Όσο “ψαχνόμαστε” το Αγρίνιο, η Πάτρα φτιάχνει υποδομές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες κατασκευής τριών νέων κτιρίων του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο. Εντός του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν το κτίριο για το Οικονομικό Τμήμα (σχεδόν 25 χρόνια μετά την φυγή του από το Αγρίνιο), το κτίριο για το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και το κτίριο των κλινικών λειτουργιών τμήματος Ιατρικής. Αυτά τα κτίρια έλαβαν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μετά ενέργειες του Πανεπιστημίου Πατρών. Ενέργειες που φυσικά δεν έγιναν για την περίπτωση των πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου. Η πρύτανις του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου είχε πει για την έκταση των 178 στρεμμάτων στο παλιό αεροδρόμιο του Αγρινίου που δεν υπήρχαν τα χρήματα για την αξιοποίησή της. Βεβαίως για τα τμήματα της Πάτρα βρέθηκαν τα χρήματα. Μήπως ήρθε επιτέλους και η ώρα του Αγρινίου;

Επί του παρόντος δεν κινείται τίποτα σε σχέση με το Αγρίνιο… Αντιθέτως ακόμη βολοδέρνουν τα Τμήματα του Αγρινίου με τις επιπτώσεις του νόμου Γαβρόγλου, χωρίς ακόμη να ξέρει κανείς τι θα γίνει με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και τους φοιτητές του, τι θα γίνει με το Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής, αν θα στελεχωθούν και πότε θα λειτουργήσει το δεύτερο τμήμα της Σχολής.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 4389 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.