Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:18 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 12:07

Ανακοίνωση για το 3° Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά την περσινή επιτυχία  του 2ου Παιδικού Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 το 3ο Παιδικό καρναβάλι στην Κατούνα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .

Για να είναι εφικτό να διοργανωθεί το παιδικό καρναβάλι θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 10 γκρουπ . Γιαυτό θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή (γραπτώς στο Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας ή τηλεφωνικά στο 2643022232) αυστηρά μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020  ημέρα Παρασκευή. 

Το θέμα του αποκριάτικου γκρουπ και η συμμετοχή θα πρέπει να δηλωθούν μέχρι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.

Το Αποκριάτικο Παιδικό Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί (αν υπάρχει το ποσοστό σε γκρουπ) στην Κατούνα  το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου  στις 15.30μμ στον κεντρικό δρόμο Κατούνας  με εκκίνηση το Δημοτικό Σχολείο Κατούνας και  κατάληξη στην πλατεία της Κατούνας  όπου θα πραγματοποιηθεί παιδικό πάρτι. 

Τα γκρουπ θα συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Κατούνας .

Θα προβλεφθεί για τα παιδιά και τους γονείς που θα θελήσουν να τα συνοδεύουν  μετακίνηση με λεωφορείο σε συνεννόηση με τους οργανωτές των Αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Τις στολές θα πρέπει να τις φτιάξουν οι ενδιαφερόμενοι.

Στο κάθε γκρουπ θα διατεθούν υλικά αξίας 100 ευρώ σε συνεννόηση με την υπεύθυνη του ΝΠΔΔ για τις στολές και την δημιουργία του θέματος.

Αναλυτικά οι Πληροφορίες για το 3ο Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι

-Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις ομάδες θα πρέπει να είναι από 3 ετών έως και 15 ετών.

-Οι ομάδες που επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην παρέλαση, είναι από Δημοτικά σχολεία ( επιτρέπονται να συμμετάσχουν στο γκρουπ των παιδιών των Δημοτικών σχολείων και παιδιά από νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς ) από ΚΔΑΠ ( Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ) ,από Πολιτιστικούς συλλόγους και από Αθλητικούς Συλλόγους και Γυμνάσια.

-Ο κατώτερος αριθμός των μελών της κάθε ομάδας είναι 20 παιδιά ( εξαιρούνται τα Δημοτικά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που έχουν λιγότερα παιδιά και που μπορούν να συμμετάσχουν το λιγότερο με 10 παιδιά)

-Κάθε ομάδα παιδιών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από τουλάχιστον δύο εμψυχωτές – συνοδούς (ενήλικες άνω των 18 ετών) μεταμφιεσμένο σύμφωνα με το θέμα της ομάδας. Στην κάθε ομάδα μπορεί να υπάρχουν 1 εμψυχωτής-σύνοδος για κάθε 5 παιδιά . Συνοδοί μπορεί να είναι γονείς , εκπαιδευτικοί , μέλη συλλόγων .

- Οι υπεύθυνοι και οι εμψυχωτές-συνοδοί κάθε ομάδας έχουν την απόλυτη ευθύνη των παιδιών που συνοδεύουν και ακολουθούν τις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής. Με την αίτηση που θα κάνει κάθε ομάδα ( τηλεφωνικά ή με fax ή γραπτώς) θα πρέπει να αποστέλλεται και το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον υπεύθυνο του αποκριάτικου γκρουπ .

-Στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Παιδιών επιτρέπεται η χρήση 1 (ενός) ποδηλάτου ή ενός καροτσιού με ρόδες ( ή κάποιο μικρό τροχήλατο όχημα) , το οποίο θα είναι διακοσμημένο σύμφωνα με το θέμα της κάθε ομάδας και θα λειτουργεί ως προπομπός στην πορεία της παρέλασης.

-Μαζί θα πρέπει να υπάρχει και το αυτοσχέδιο λάβαρο με τον αριθμό και το θέμα της ομάδας, (είναι υποχρεωτικό για να διαχωρίζονται οι ομάδες και να διευκολύνεται η ασφάλεια των παιδιών).

- Τα υλικά για τις στολές που θα έχουν τα γκρουπ θα είναι αυτοσχέδιες με υλικά που θα προμηθεύονται οι γονείς των παιδιών.

-Η επιτροπή θα αποτελείται από 4 άτομα τα οποία θα είναι εκτός Δήμου και που θα έχουν μεγάλη εμπειρία από παιδικά καρναβάλια.

-Θα υπάρχει επιτροπή που μαζί με τους υπεύθυνους του Δήμου θα απομακρύνουν από την παρέλαση όσους δεν έχουν ρόλο συνοδού ή δεν είναι μεταμφιεσμένοι με το θέμα της ομάδας. Επίσης θα συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

-Η επιτροπή θα κρίνει τους νικητές του παιδικού καρναβαλιού.

-  Τα παιδικά γκρούπ θα μπορούν να πάρουν μέρος και να ανοίξουν το κεντρικό καρναβάλι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας «ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ 2020» που θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στη Βόνιτσα.

- Η σειρά παρέλασης των γκρουπ καθορίζεται κατόπιν κληρώσεως .

- Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ, καπνογόνων και βεγγαλικών από τα παιδιά αλλά και από τους υπευθύνους και εμψυχωτές – συνοδούς.

- Σε όλα τα γκρουπ θα μοιραστούν κομφετί και σερπαντίνες .

-Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Κατούνας   και θα καταλήξει στην πλατεία της Κατούνας  που θα στηθεί παιδικό πάρτι με μουσική αναψυκτικά ,γλυκά και πολλές εκπλήξεις .

- Κατά της διάρκεια του πάρτι στην πλατεία της Κατούνας θα ανακοινωθούν οι νικητές της αποκριάτικης παρέλασης .

-Θα υπάρχει δυνατότητα μεταφορά των παιδιών και των συνοδών από όλες τις  περιοχές του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας και επιστροφή μετά το τέλος των εκδηλώσεων .

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μαζί το Τρίτο  Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι . Οι Απόκριες είναι η χαρά των παιδιών και μαζί θέλουμε και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καρναβάλι μόνο για παιδιά .

Διαβάστηκε 1433 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.