Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:51 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 00:31

Συμφώνησαν για την Εθνική Διεπαγγελματική Φέτας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων τελικά προχωρά η ίδρυση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας.

Στη συνεδρίαση των εμπλεκόμενων φορέων των κτηνοτρόφων και των μεταποιητών, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί 13 Ιανουαρίου 2019 και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα αποφασίστηκε τελικά η συγκρότηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας και με ευρεία αποδοχή συντάχτηκε ένα Σχέδιο Καταστατικού, το οποίο θα συνυπογραφεί απ? όλες τις πλευρές.

Στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο η μεταποίηση καταλαμβάνει 6 έδρες και οι κτηνοτρόφοι 3. Συγκεκριμένα, 4 έδρες θα έχει ο ΣΕΒΓΑΠ και από 1 ο ΟΔΙΠΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ) και οι Τυροκόμοι Θεσσαλίας. Από την πλευρά των κτηνοτρόφων, 1 έδρα λαμβάνει ο ΣΕΚ, 1 ο ΠΕΚ και 1 η Ομοσπονδία Kτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, στο πλαίσιο της Διεπαγγελματικής ορίζεται η λειτουργία ενός ακόμη οργάνου, της Γενικής Συνέλευσης, η οποία απαρτίζεται από 33 μέλη.

Τις επόμενες μέρες οι εμπλεκόμενοι φορείς θα προχωρήσουν στην κατάθεση ενός ενιαίου φακέλου, ο οποίος και θα εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

neapaseges.gr

Διαβάστηκε 1394 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία