Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:45 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 17:07

Επιστολή γονέων στην Σχολική Επιτροπή του δήμου για τα προβλήματα του 1ου Νηπιαγωγείου Παναιτωλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Παναιτωλίου προς την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου για τα προβλήματα του σχολείου:

Κοινοποίηση: 1) Γραφείο Δημάρχου Αγρινίου 2)Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Κοινότητας Παναιτωλίου

Σήμερα,12/12/2019 ημέρα Πέμπτη , οι γονείς του 1ου Νηπ/γείου Παναιτωλίου, αφού ενημερωθήκαμε, σε συνάντηση μας με τις εκπ/κούς του σχολείου, αναλυτικά για τα προβλήματα και την
μη λύση τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε την αποστολή της παρούσης επιστολής μας, θέλοντας να σας κάνουμε γνωστά τα εξής:
Μέχρι τώρα ελπίζαμε στην προώθηση λύσεων, κατόπιν της Θεσμικής σας ενημέρωσης εκ μέρους της Προϊσταμένης του Νηπ/γείου, με τα έγγραφά της για τα εξής θέματα:

α) Αλλαγή δαπέδου: αρ. πρ. 21/20-2-12, 43/-6-12, 40/18-6-13, 8/26-3-14, 6/18-6-14, 21/22-9-15, 13/25-4-17, 36/16-6-17, 9/22-3-18, 49/19-9-18, κ’ πρόσφατα 45/21-6-19 κατόπιν μάλιστα καλέσματος καταγραφής προβλημάτων από τον ίδιο τον Δήμο Αγρινίου. Τα πλαστικά πλακάκια του δαπέδου ξεκολλάνε και οι εκπ/κοί χρόνια τώρα τα ξανακολούν , με κίνδυνο να χτυπήσουν σοβαρά τα παιδιά, συν το ότι αποτελούν σοβαρή εστία μόλυνσης. Υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά στα νηπιαγωγεία την περισσότερη ώρα της ημέρας, είναι καθισμένα στο δάπεδο.

β) με τα ίδια έγγραφα ,συν το με αρ. πρ. 26/29-5-18 έγγραφο του Σχολείου,, για το σοβαρό θέμα της υγρασίας της στέγης του κτιρίου! Μάλιστα η κ. Γρίβα πέρυσι και πρόπερσι επισκέφθηκε το σχολείο μας αλλά λύση δεν εδόθη.

γ)Κοπή χόρτων και ευκαλύπτων.
Οι ευκάλυπτοι παραμένουν ακλάδευτοι και επικίνδυνοι για τα παιδιά μας ακόμη και σήμερα (έγγρ. 46/26-6-19, 72/14-10-19). Πριν 3 εβδομάδες μεγάλο κλαδί έπεσε και ευτυχώς δεν ήταν ώρα διαλείμματος.
Εάν συμβεί κάτι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη?
Επίσης το σχολείο μας μέχρι 27/10/2019 ήταν σε άσχημη εξωτερικά κατάσταση (σκουπίδια, χόρτα, μπουκάλια….) , που κατόπιν συχνών παραινέσεων στο Δήμο Αγρινίου αλλά και εγγράφου του σχολείου στο Συμβούλιο της Τοπικής Ενότητας με αρ. πρ. 72/14-10-2019, δόθηκε τελικά λύση από την κοινότητα Παναιτωλίου. Εθελοντικά τον κήπο και τον αύλιο χώρο του Νηπ/γείου φρόντισε γονέας για την αξιοπρεπή εικόνα του σχολείου στην εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

δ)Χαλίκι αυλής (λόγω έλλειψης μετά την βροχή δημιουργείται λάσπη και κίνδυνοι για το ασφαλές διάλειμμα των νηπίων) εγγ. 36/16-6-17, 45/21-6-19, 72/14-10-19

ε) Επισημαίνουμε με τα ίδια έγγραφα, την έλλειψη αλεξικέραυνου, πρόβλημα πολλών σχολείων εδώ και χρόνια, που πρέπει άμεσα να λυθεί και πυροσβεστήρων (πάρθηκαν πριν χρόνια από το Νηπ/γείο και δεν επιστράφηκαν από το Δήμο ποτέ). Επειδή η σχολική χρονιά φθάνει σχεδόν στο μέσον της και αφού είχαμε μείνει με την ελπίδα της λύσης των παραπάνω θεμάτων, αποφασίσαμε την επίσκεψη στον Δήμο, κατόπιν συνέλευσης και εκλογής του αντιπροσώπου μας κ. Κασβίκη Δημήτρη, για τα προβλήματα του σχολείου των παιδιών μας.

Δυστυχώς έτυχε, στην καλύτερη περίπτωση, της αδιαφορίας των υπηρεσιών σας για τα θέματά μας και μάλιστα του χλευασμού του εκπ/κού προσωπικού του Νηπ/γείου μας, που προσπαθεί και κοπιάζει χρόνια για την όσο καλύτερη λειτουργία του 1ου Νηπ/γείου Παναιτωλίου, πράγμα που δε θα το επιτρέψουμε γιατί αυτό δεν τιμά τις δημοτικές υπηρεσίες , που’ θα πρεπε να χαίρονται με πολίτες που νοιάζονται για το Δημόσιο σχολείο και όχι να τους απαξιώνουν!!!! Με λύπη μας λοιπόν αναγκαζόμαστε να σας θέσουμε εκ νέου τα αιτήματα όλοι μαζί:

Α) Να τοποθετήσετε άμεσα υπεύθυνο του Δήμου Αγρινίου στο Σχολικό Συμβούλιο του 1ου Νηπ/γείου Παναιτωλίου, όπως κατόπιν συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων του Νηπ/γείου, σας έχει ζητηθεί με το έγγραφο αρ π.66/23-9-19 της Προϊσταμένης του Νηπ/γείου ( εκπρόσωπος γονέων έχει ορισθεί μετά από συγκέντρωση γονέων) και απάντηση δεν έχει λάβει το σχολείο, ώστε σύμφωνα με το νόμο να λειτουργήσει το Σχολικό του Συμβούλιο.

Β) Να δοθούν λύσεις στα παρακάτω θέματα:

1)Μόνωση ταράτσας, στεγανοποίηση του κτιρίου, η μεγάλη υγρασία εγκυμονεί κινδύνους ιδίως για τα αλλεργικά και ασθματικά παιδιά (τα ντουλάπια μυρίζουν μούχλα, τα ρούχα των παιδιών υγρασία, οι τοίχοι βάφονται και σκάνε αμέσως)
2) Αλλαγή δαπέδου
3) Κοπή δέντρων
4) Χαλίκι
5) Αλεξικέραυνο- Πυροσβεστήρας

Τελειώνοντας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να τονίσουμε την ανταπόκριση έγκαιρα και την βοήθεια σε επιμέρους θέματα του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Σπύρου Αδάμη ,καθώς και την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, που ανταποκρίθηκε άμεσα σε πρόβλημα του σχολείου και
παρακαλούμε για την έγκαιρη δρομολόγηση λύσεων των προβλημάτων του Σχολείου μας.

Οι γονείς των παιδιών του
1ου Νηπ/γείου Παναιτωλίου
Ακολουθούν οι υπογραφές όλων των γονέων των παιδιών του 1ου Νηπ/γείου Παναιτωλίου

Πηγή: panaitolionews.blogspot.com

agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 1072 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.