Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:55 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 13:50

Βιωματική εκπαίδευση μαθητών γύρω από τη βρώσιμη ελιά στη Σπολάιτα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν σήμερα  μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, αφού ήρθαν σε επαφή με την όλη διαδικασία επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς κατά την εκπαιδευτικού χαρακτήρα επίσκεψή τους στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Βρώσιμης Ελιάς της Ένωσης Αγρινίου, στη Σπολάιτα!

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους εκδρομής, οι μαθητές είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, από την παραλαβή, μέχρι την τελική επεξεργασία και τυποποίηση, αλλά και την αξία της διασφάλισης υψηλής ποιότητας και απόλυτα ελεγμένων και πιστοποιημένων προϊόντων της Ένωσης Αγρινίου.

Οι άνθρωποι της Ένωσης Αγρινίου και ειδικότερα του εργοστασίου της Σπολάιτας τους ενημέρωσαν για τη δυναμική του κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία και το πώς η λειτουργία του εργοστασίου έχει συμβάλει στην ανάπτυξή του, στηρίζοντας ουσιαστικά την τοπική οικονομία, αλλά και τον κάθε παραγωγό ξεχωριστά.

Η άμεση επαφή των μαθητών με το αντικείμενο, η εκ του σύνεγγυς μελέτη των μηχανημάτων και η παρακολούθηση της μεθοδικής δουλειάς των εργαζομένων, αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη στην κατανόηση της όλης διαδικασίας που κλήθηκαν να γνωρίσουν οι μαθητές.

Τα παιδιά εξέφρασαν πολλές απορίες σχετικά με τη λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού, τη διαλογή, την εκπυρήνωση και έδειξαν εντυπωσιασμένα απ’ τις στεγασμένες δεξαμενές, το μέγεθος και η ποσότητα των οποίων κέντρισε το ενδιαφέρον τους, όπως ακριβώς συνέβη και με τον βιολογικό καθαρισμό, που τους απασχόλησε ιδιαίτερα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 887 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.