Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:07 μμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 23:36

Κατάμεστη η αίθουσα στην παρουσίαση του βιβλίου του ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ στην ΑΘΗΝΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο στo Polis Art Cafe, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, στην Αθήνα. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά πνευματικής μυσταγωγίας, μία εξαιρετικά όμορφη πολιτιστική αλλα και δυναμική βραδιά, την οποία απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ του Κώστα Τριαντακωνσταντή, χθες Παρασκευή 10 Γενάρη 2020.
 
Το βιβλίο αφενός είναι συναρπαστικό αυτοβιογραφικό για τον ασυμβίβαστο και τολμηρό συγγραφέα, αλλά είναι και καταπέλτης κατά της δημοτικής αρχής για το πάρτι κακοδιαχείρισης και σπατάλης………………
Να τονίσουμε ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος παρουσιάσεων (Κατούνα, Πάλαιρος, Βόνιτσα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο) του βιβλίου, και τώρα στην Αθήνα και είναι ενα βιβλίο-καταγγελία το οποίο συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό αποφάσεων δημοσιευμένων στη Διαύγεια ως αποδεικτικό υλικό και κατηγορεί τη δημοτική αρχή για προκλητική κακοδιαχείριση, αυθαιρεσία και διαφθορά τα τελευταία χρόνια.
 
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Ιάκωβος Παλαιολόγος, πρώην Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας – Μ.Ε.d, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Παναγιώτης Χολής- Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ, ο Βασίλης Μουρκούσης– π. πρόεδρος ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου Γιάννης Χρόνης και ο Φίλιππος Ντόβας Πρόεδρος της “Αμφικτιονίας Ακαρνάνων”, οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο στην κακοδιοίκηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και στον αγνό και ασυμβίβαστο αγωνιστή Κώστα Τριαντακωνσταντή και στο βιβλίο του.
Ξεκινώντας τον λόγο πήρε η κα Άντα Xαλαζιά, Εκπαιδευτικός Φυσικός ΜSC Διευθύντρια του Γυμνασίου Αιτωλικού, η οποία μίλησε με θερμά λόγια για το βιβλίο. Μίλησε για το συγγραφέα και τα παιδικά του βιώματα στη Πογωνιά Παλαίρου, τις πανεπιστημιακές σπουδές, μνήμες ανασύρθηκαν, ενώ κατα διαστήματα διάβαζε συγκινητικά αποσπάσματα απο το βιβλίο.
Αμέσως μετά ο Ιάκωβος Παλαιολόγος, πρώην Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας – Μ.Ε.d, στη δική του εισήγηση στάθηκε ιδιαίτερα στην ιδιότητα του ενεργού πολίτη, για Συμμετοχή στην επεξεργασία λύσεων για την αντιμετώπιση συλλογικών προβλημάτων. Στη δημοκρατία η εξουσία πηγάζει από το λαό και ασκείται για το λαό. Όμως, όταν οι πολίτες πιστεύουν πως το πολιτικό τους χρέος εκπληρώνεται με το ρίξιμο της ψήφου στη κάλπη, τότε αναδύεται μια κατ΄ επίφαση δημοκρατία, μια δημοκρατία που εκφράζεται ως πρακτική υποβάθμισης και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου στοιχείου και τέλος η κα Ιφιγένεια Μαντζάνα, Εκπαιδευτικός -Οικονομολόγος MSc, η οποία μίλησε για το συγγραφέα, το γενναίο αγωνιστή ενάντια στην διαπλοκή και την διαφθορά, και ότι το βιβλίο αποτελεί μια ουσιαστική αφύπνιση των κοιμισμένων συνειδήσεων και μια ριζική αντιμετώπιση των κακώς κειμένων που μαστίζουν τον τόπο μας…
Σε αυτό το σημείο την εκδήλωση συνόδευαν μελωδικά ο Ρεμπέτης Ηλίας Κουτάς και η παρέα του και ακούστηκαν τραγούδια τα οποία σιγοτραγούδηασν όλοι οι παρευρισκόμενοι και καταχειροκροτήθηκαν. 
Στο τέλος τον λόγο πήρε ο ίδιος ο συγγραφέας Κώστας Τριαντακωνσταντής, ευχαρίστησε τους εισηγητές που του έκαναν την τιμή να παρουσιάσουν το βιβλίο του, τους παρευρισκόμενους και άσκησε σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή Ακτίου Βόνιτσας για κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Ακολούθως άφησε αιχμές για έργα με «οσμή σκανδάλων» χωρίς διαγωνισμούς και διαφανείς διεργασίες και με απευθείας αναθέσεις, όπου κάποιοι βέβαια πλουτίζουν. Όπως το πάνε οδηγούμαστε σε μια πρωτοφανή και μοναδική εικόνα δήμου, που λειτουργεί ως “κράτος εν κράτει”, με δικούς του νόμους στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, ενώ στο τέλος υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.
-Όλοι οι Φίλοι αγαπημένοι του Κώστα στάθηκαν δίπλα μου, τον γέμισαν θετική ενέργεια και ευχήθηκαν καλό ταξίδι στο βιβλίο…
-Ήταν μια βραδιά υπέροχη, ζεστή, με συγκίνηση και πολλή αγάπη.
-Καλοτάξιδο…….
ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ με ένα στίχο του Κώστα Βάρναλη, που είναι επίκαιρος όσο ποτέ:
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
 
Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που/
φτασμένος στα έσχατα της απελπισιάς, /
παραδίνεται για να σωθεί, στο έλεος του/
Θεού και στους νόμους των κλεφτών».
Παραβρέθηκαν οι:
Από την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία ο Πρόεδρος Παναγιώτης Χολής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, ο Φίλιππος Ντόβας Πρόεδρος της “Αμφικτιονίας Ακαρνάνων”, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου Γιάννης Χρόνης, ο Βασίλης Μουρκούσης π. Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δήμου Ξηρομέρου, ο Μάκης Στρατούλης Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς “Η Αμαδρυάδα”, ο εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» Χρυσόστομος Πατούλας, από την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών ο Βασίλης Μπουρνάζος, ο Πανος Παλούκης Δικηγόρος ιστορικό στέλεχος του πολιτιστικού κινήματος, η Πρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Στρογγυλοβουνιωτών Πηγή Χαντζήη Χρύσα Μάρη π. Πρόεδρος Γυναικών Βόνιτσας, ο Δημήτρης Τριαντακωνσταντής Γεωπόνος-Συγγραφέας, ο Φώτης Μπρούμος -δημοσιογράφος, ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Σπύρος Μήτσης, ο συγγραφέας Αντώνης Βασιλείου, η Μπαϊζάνου Μίνα π. στέλεχος υπουργείου εσωτερικών, ο Λάμπρος Τσαμποδήμος απο Κωνωπίνα, ο Παναγιώτης Ντόβας οικονομολόγος, ο Πάνος Αγραφιώτης απο Σύλλογο Τρυφιατών, το ιστορικό στελέχος της Βελανιδιάς Μάκης Κατσαρομήτσος, τα ιστορικά στελέχη απο το Σύλλογο Αετινών Αθήνας: Νίκος Καρύκης, Χρήστος Ντέμος, Σπύρος Μπάκας και Νώντας Ζαφείρης, κ.α.
ksiromeronews.gr
Διαβάστηκε 1721 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.