Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:22 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 15:34

Πρόσκληση του Νεκτάριου Φαρμάκη προς τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Ε. Τόμας Μπαχ, να επισκεφθεί τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και πρόταση συνεργασίας για την διεθνή ανάδειξη της Περιφέρειας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, να επισκεφθεί τη Δυτική Ελλάδα, προκειμένου να συζητηθούν εκ του σύνεγγυς οι δυνατότητες διεθνούς ανάπτυξης και προβολής της κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ευρισκόμενος στη Λωζάνη, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020.

Ο κ. Φαρμάκης, με την ευκαιρία της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων και λίγο καιρό πριν σύσσωμος ο πλανήτης στρέψει το βλέμμα του στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, βρέθηκε στην έδρα της Δ.Ο.Ε. και είχε επαφές με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής. Παρόντες ήσαν επίσης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, μέλη της Ε.Ο.Ε. και άλλα στελέχη της ελληνικής αποστολής στη Λωζάνη.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον σχεδιασμό του για ανάπτυξη και αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της Δυτικής Ελλάδας, με επίκεντρο την Ολυμπία και το Ολυμπιακό Ιδεώδες, εκφράζοντας την πρότασή του για ένα σχέδιο που θα μπορούσε να ονομαστεί: «Το ταξίδι της Φλόγας: Από τη Δυτική Ελλάδα σε όλη τη Γη». Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση παρέδωσε και σχετική επιστολή προς τον κ. Μπαχ, με τον οποίο είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει πολλά θέματα σχετικά με το Ολυμπιακό Κίνημα και τις δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να δημιουργηθούν μόνιμοι «δίοδοι» επικοινωνίας και συνεργασίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Φαρμάκης, ανέφερε τα εξής: «Η Ολυμπιακή Φλόγα και η Ελληνική Σημαία πρωταγωνίστησαν και στη Λωζάνη. Όπως πρωταγωνιστούν και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση του Ολυμπιακού Κινήματος. Κάτι που δείχνει πεντακάθαρα, πόσο μεγάλος και σπάνιος είναι ο θησαυρός που έχουμε στη Δυτική Ελλάδα και πόσο τραγικό σφάλμα ήταν η μη αξιοποίησή του προς όφελος της περιοχής μας και της χώρας μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας, ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας και ενίσχυσης της εικόνας της Δυτικής Ελλάδας, στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, γιατί είναι βέβαιο πως θα αποφέρει καρπούς. Η Δυτική Ελλάδα θα λάμψει σε όλον τον κόσμο!»

H επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας προς τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Ε.


 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο

της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

κ. Thomas Bach

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αποδέχτηκα την πρόσκληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γεώργιου Γεωργιόπουλου, να συμμετάσχω στην αποστολή που βρίσκεται στη Λωζάνη για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020», με στόχο την ενίσχυση της κοινής προσπάθειας για ισχυροποίηση της συνεργασίας μεταξύ της Δ.Ο.Ε. και των φορέων της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως, της περαιτέρω ανάδειξης της κοιτίδας του Ολυμπισμού.

Με την ευκαιρία αυτή, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι η πρόθεσή μου για συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι διαρκής και ισχυρή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί τη γεωγραφική και ιστορική ενότητα της ελληνικής επικράτειας που εμπεριέχει τη γενέτειρα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, δηλαδή την Αρχαία Ολυμπία, και όχι μόνο. Στην πραγματικότητα, αποτελεί τη γεωγραφική ενότητα που αποτελεί την κοιτίδα ενός διαρκούς και μεγάλου «ταξιδιού της φλόγας» στον χρόνο και στο παγκόσμιο στερέωμα, ξεκινώντας από τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων πριν 3.000 χρόνια και φτάνοντας μέχρι την φλόγα της ελληνικής ανεξαρτησίας πριν 200 χρόνια.

Σήμερα, οι τρεις γεωγραφικές ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) που συγκροτούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποτελούν μία σύγχρονη και δυναμική περιοχή της ελληνικής επικράτειας με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Έχοντας την τιμή να έχω εκλεγεί στη θέση του Περιφερειάρχη από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας στις περιφερειακές εκλογές του 2019, από τον περασμένο Σεπτέμβριο εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε ξεκινήσει μία νέα και μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας και συνεργασίας σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, θέτοντας μάλιστα την Ολυμπία και τον Ολυμπισμό, ως προμετωπίδα των προσπαθειών μας. 

Σε αυτή την προσπάθεια, η δική σας συμβολή θα ήταν πολύτιμη, δεδομένου ότι εκτιμώ πως μπορούν να υπάρξουν πολλές και σημαντικές συνέργειες προς την κατεύθυνση ανάδειξης της Ολυμπίας και της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και του έργου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία μοιάζει με μία μεγάλη γέφυρα που ξεκινάει από την Ολυμπιακή Γη και φτάνει σε  όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Γι’ αυτό και με την ευκαιρία που μου δίνεται, επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω να επισκεφθείτε την Δυτική Ελλάδα στον χρόνο που εσείς επιθυμείτε, προκειμένου να έχετε μία πλήρη εικόνα της περιοχής και των δυνατοτήτων της, αλλά και για να συζητήσουμε εκτενέστερα τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν, στα πλαίσια ενός μεγάλου σχεδίου που θα μπορούσε να ονομαστεί: «Το ταξίδι της Φλόγας: Από τη Δυτική Ελλάδα σε όλη τη Γη».

Μετά τιμής

Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας


 

 PIC1 ΧΕΙΜ ΟΛΥΜ ΑΓΩΝΕΣ1

PiC1- Διακρίνονται από δεξιά: Μανώλης Κατσιαδάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Φίλαθλου Πνεύματος Ε.Ο.Ε.), Σπύρος Καπράλος (Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού), Νεκτάριος Φαρμάκης (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας) και Γιώργος Γεωργιόπουλος (Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας).

PIC2 ΧΕΙΜ ΟΛΥΜ ΑΓΩΝΕΣ2

PiC2- Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης δίπλα στον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ Τζούνιορ, ενώ μαζί τους εικονίζεται και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

PIC3 ΧΕΙΜ ΟΛΥΜ ΑΓΩΝΕΣ3

PiC3 - Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο, τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο και άλλα μέλη της Ολυμπιακής Ακαδημίας

PIC4 ΧΕΙΜ ΟΛΥΜ ΑΓΩΝΕΣ4

PiC4 - Η είσοδος της Ελληνικής Σημαίας στην τελετή έναρξης

Διαβάστηκε 1071 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 15:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.