Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:39 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 15:31

Στο επίκεντρο η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στο ΥπΑΑΤ σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων.

Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 έχει προγραμματιστεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ίδρυση και συμμετοχή της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει κατατεθεί σχετικός φάκελος για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και οι συζητήσεις και οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στόχος είναι όπως είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, να επιτευχθεί η ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

«Δεν είμαι εδώ για να κάνω τον διαιτητή ειδικά όταν υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα. Εγώ βρίσκομαι για να εφαρμόζω το θεσμικό πλαίσιο έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται. Όλοι παίρνουν την ευθύνη τους», επισήμανε ο Μάκης Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική θέση του Υπουργείου είναι ότι «εκφράζει την ευχή να συμπλεύσουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα σε αυτή την Διεπαγγελματική Οργάνωση. Τονίζω όμως ότι εμείς, την δική μας ευθύνη την έχουμε αναλάβει. Διαμορφώσαμε το πλαίσιο για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, ψηφίσαμε τη νομοθεσία. Από δω και πέρα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να συζητήσουν, να καταλήξουν, να συμφωνήσουν και να προχωρήσουν».

Η φέτα ανήκει σε όλους μας

Ενόψει της συνάντησης της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς υπενθυμίζει ότι οι διαδικασίες για την σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας «πάγωσαν» με την απόσυρση της προηγούμενης υπουργικής απόφασης. «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαμε αποφασίσει για την σύσταση της Διεπαγγελματικής Φέτας, όμως η απόσυρση της προηγούμενης υπουργικής απόφασης πάγωσε τις διαδικασίες. Τώρα με την ύπαρξη της νέας υπουργικής απόφασης έχει ανοίξει ο δρόμος και καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να προχωρήσουν στην ίδρυση, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί το προηγούμενο διάστημα. Οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν με ενωτικό χαρακτήρα. Στην προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανένας. Η φέτα δεν ανήκει μόνο σε έναν αλλά σε όλους μας και όλοι πρέπει να είμαστε σε αυτή την προσπάθεια για την ίδρυση της Διεπαγγελματικής», δήλωσε ο Παύλος Σατολιάς.

neapaseges.gr

Διαβάστηκε 1621 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία